Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Opinie: Kan Apple ons morgen nog verbazen met een ‘one more thing’?

Lars Paijmans
9 september 2019, 15:04
3 min leestijd
Opinie: Kan Apple ons morgen nog verbazen met een ‘one more thing’?

‘By Innovation Only’, leest de tekst op de uitnodiging van Apples iPhone 11-event. Maar heeft Apple ook echt nog verrassingen voor ons in petto morgen? Of liggen alle aankondigingen al dagen, weken en soms maanden op straat?

Lees verder na de advertentie.

Bevat het iPhone 11-event een ‘one more thing’?

Drie nieuwe iPhones, een Apple Watch en de releasedatum van iOS 13 en andere software-updates; als je iPhoned al een tijdje volgt, weet je inmiddels ook wat wij van het iPhone 11-event morgen verwachten. Toch is er altijd een kleine kans dat het bedrijf ons verrast, wat we af kunnen leiden uit verschillende aanwijzingen.

Ten eerste is er de tekst op de uitnodiging. Ieder jaar verstopt Apple wat hints in zijn event-uitnodigingen om oplettende kijkers alvast een voorproefje van de aankondigingen te geven. Zo verklapte de iPhone X-uitnodiging de dubbele camera en het bokeh-effect dat deze mogelijk maakte. Dit jaar kun je er van uitgaan dat de kleuren van het Apple-logo op de uitnodiging dezelfde kleuren zijn waarin de iPhone 11 verschijnt.

iphone 2019 apple logo

Maar de tekst kan een soortgelijke hint bevatten naar iets extra’s. Door te focussen op het woord ‘innovation’ klinkt het alsof het bedrijf meer te presenteren heeft dan drie nieuwe iPhones en een Apple Watch. Dat doet Apple immers al jaren.

Tel hierbij op dat het al een paar dagen rommelt in de geruchtenmolen over deze mysterieuze extra aankondiging. Zo stelt Twitter-gebruiker CoinX in een tweet dat er een ‘one more thing’ komt op 10 september. CoinX is al jaren een bekende naam als het om Apple-geruchten gaat, omdat hij al meerdere malen vroegtijdig correcte info over onaangekondigde producten in handen had.

Ook Apple-kenner Mark Gurman verwacht meer morgen. In een tweet laat hij weten dat zijn bronnen die intern bij Apple zitten ook vermoeden dat we meer te zien krijgen dan bovenstaande apparaten. “Apple verhoogt de verwachtingen door zijn evenement ‘By innovation only’ te noemen. Intern wordt er gesproken over wereldschokkende apparaten die in 2020 verschijnen.”

iPhone 11-event one more thing

Genoeg broodkruimels dus die richting een extra aankondiging wijzen. Maar wat zou dat dan kunnen zijn? De laatste ‘one more thing’ stamt alweer uit 2017, en dat was de iPhone X die met een compleet nieuw design en Face ID met recht de grootste onthulling van de avond genoemd mocht worden. Op basis van alle geruchten de afgelopen maanden zijn er verschillende kandidaten die in aanmerking komen voor een dergelijke ‘one more thing’ verrassing.

1. Apple’s AR-bril: de afgelopen weken zijn er verwijzingen in iOS 13 gevonden die het duidelijk over een AR-bril hebben van Apple. Aan deze augmented reality-bril zou het bedrijf al jaren werken en hij zou in 2020 mogelijk al verschijnen. Als deze geruchten kloppen, zou het geen gek idee zijn om dit compleet nieuwe Apple-product alvast te presenteren met een flitsende trailer en demonstratie. Als er een grote extra aankondiging komt, verwachten wij dat het deze AR-bril is.

2. De Apple Tag: of het groot genoeg is om de keynote met een klapper af te sluiten weten we niet, maar het is inmiddels duidelijk dat Apple een eigen Tag op de markt brengt. Dit kleine apparaatje kun je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangen om hem altijd terug te kunnen vinden via je iPhone.

3. Apples autosoftware: naast de AR-bril is het ook al jaren bekend dat Apple software voor zelfrijdende auto’s aan het testen is. Tot nu toe heeft dit nog niet tot een concrete aankondiging geleid, maar de kans bestaat dat dit morgen wel gebeurt. Misschien heeft Apple eindelijk een concrete visie voor waar het autoproject naartoe gaat en krijgen we dit tijdens het evenement te zien.

Volg het evenement morgenavond live op iPhoned

Wat er ook wordt aangekondigd, de redactie van iPhoned zit morgen klaar om je live van het laatste nieuws te voorzien. Wil je zelf meekijken? Dat kan! Net als vorige jaren wordt het volledige evenement met een livestream uitgezonden. Check ondertussen nog even onze iPhone 11-event verwachtingen en je bent helemaal op de hoogte van het grootste Apple-evenement van het jaar.

Bron: Twitter
Bronnen afbeeldingen: Benjamin Geskin (Twitter), iDrop
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's