iOS 13-bèta verklapt datum Apple-event: nieuwe iPhones op 10 september

Lars Paijmans
16 augustus 2019, 8:37
2 min leestijd
iOS 13-bèta verklapt datum Apple-event: nieuwe iPhones op 10 september

Het lijkt er op dat we dit jaar niet hoeven te wachten tot Apple de uitnodigingen voor het Apple-event verstuurt. Een gelekte afbeelding uit de iOS 13-bèta doet vermoeden dat de iPhone 11 op 10 september wordt onthuld.

‘iPhone 11-event op 10 september’

Toen gisteravond de nieuwste iOS 13-bèta verscheen, dook iHelpBR direct in de code van de testversie. Daar troffen ze een afbeelding aan van het iPhone-homescreen met de naam ‘HoldForRelease’. Zodra je naar de Agenda-app met de datum kijkt, weet je waarom dit plaatje bewaard moest blijven voor de release: deze staat namelijk op 10 september.

iPhone 11 event datum

Dat is een sterke aanwijzing dat Apple de nieuwe iPhones op 10 september presenteert, aangezien in het verleden al vaker de screenshots van het nieuwe toestel ook die datum hebben gegeven.

Daarnaast is 10 september geen gekke dag voor Apple om nieuwe producten te presenteren. Al jaren geeft het bedrijf aan het begin van september een keynote, die al meerdere malen in de tweede week van de maand gevallen is.

Vanaf 20 september te koop?

Als Apple de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max op 10 september onthult, klopt het gerucht waarschijnlijk ook dat de toestellen de week erna op 20 september in de winkels liggen. De pre-order start in dat geval op 13 september. Het releaseschema zou er dit jaar dus als volgt uitzien.

  • 10 september: Apple event met nieuwe iPhones en Apple Watch
  • 13 september: start iPhone 11 pre-order
  • 20 september: release iPhone 11, 11 Max en XR 2019

Ook de nieuwe Apple Watch Series 5 en de updates van iOS 13, iPadOS, macOS Catalina, tvOS 13 en watchOS 6 zullen in die periode verschijnen. Genoeg om als Apple-liefhebber naar uit te kijken dus volgende maand.

Op iPhoned houden we je uiteraard op de hoogte van al het nieuws, inclusief het moment dat Apple de officiële uitnodigingen voor het evenement verstuurt. Ook geven we de nieuwe iPhone nu al weg, dus schrijf je snel in voor de winactie en wie weet trekken wij op 20 september jouw naam uit de hoge hoed.

Lees ook: Onze 6 verwachtingen voor het iPhone 11-event in september

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's