Getest: hoe stevig is het verbeterde glas van de iPhone 11 en 11 Pro?

Lars Paijmans
23 september 2019, 11:04
2 min leestijd

‘Het sterkste glas in een smartphone ooit’, zo omschrijft Apple de nieuwe behuizing van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Dat soort uitspraken worden natuurlijk direct aan de tand gevoeld nu de smartphones in de winkels liggen. Hoog tijd voor een test.

iPhone 11 droptest: verschillende tests vergeleken

Nu de 2019 iPhones een paar dagen verkrijgbaar zijn, vult het internet zich met iPhone 11-droptests die de toestellen vakkundig op de grond smijten. De resultaten lopen enorm uiteen, wat het lastig maakt om een conclusie te trekken wat de stevigheid van deze nieuwe iPhones betreft.

Zo verscheen er bij de test van Tom’s Guide al een barst in de behuizing na één valpartij, terwijl EverythingApplePro acht keer de Pro-toestellen liet vallen voordat er zichtbare schade aanwezig was. PhoneBuff vergelijkt de iPhone 11 Pro Max met de Galaxy Note 10 Plus om te zien hoe de twee zich op het gebied van stevigheid zich tot elkaar verhouden. Daaruit blijkt dat de twee telefoons niet goed tegen een valpartij kunnen waarin ze plat op de achterkant vallen.

In beide gevallen verschijnt er een barst in de behuizing. Een val op de zijkant bewijst de kracht van de roestvrijstalen rand rondom de Pro, die de klap een stuk beter opvangt.

Tot slot publiceert ook CNET een iPhone 11 droptest, waarin twee nieuwe iPhones op vier verschillende hoogtes naar beneden vallen, met een maximale hoogte van 3,5 meter. Beide iPhones vertoonden hierna geen zichtbare schade, maar de camera van de iPhone 11 stopte wel met werken.

Toch maar een hoesje?

Als we een conclusie op basis van deze verschillende tests kunnen trekken, dan is het wel dat een verkeerde val alsnog voor een barst in je iPhone kan zorgen. Hoewel de behuizing en het glas inderdaad steviger lijken te zijn dan voorheen, is dat nog geen garantie dat je de 2019 iPhones met een gerust hart zonder hoesje kunt gebruiken. In de twee onderstaande overzichten hebben we onze favorieten cases op een rijtje gezet.

Bron: Tom's Guide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen