De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘AirPods draadloos opladen wordt via update toegevoegd aan iPhone 11 (Pro)’

Michel van 't Klaphek
14 september 2019, 9:47
2 min leestijd
‘AirPods draadloos opladen wordt via update toegevoegd aan iPhone 11 (Pro)’

Lange tijd werd gedacht dat de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max draadloos andere apparaten zouden kunnen opladen, zoals AirPods en een Apple Watch. Uiteindelijk werd de functie niet aangekondigd, maar hier komt mogelijk verandering in.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 11 draadloos opladen wordt later toegevoegd’

Het was zo goed als zeker dat de nieuwe iPhones draadloos andere apparaten konden opladen. Alle geruchten wezen immers die kant op. Tijdens de officiële onthulling van afgelopen week werd hier echter met geen woord over gerept. Het leek er daarom op dat we de functie kunnen vergeten, maar het verhaal krijgt een staartje.

De nieuwe iPhones zouden namelijk wel over de benodigde hardware beschikken, maar Apple heeft de functie softwarematig geblokkeerd. Dat claimt Sonny Dickson, een doorgaans welingelichte techjournalist. Hij baseert zich op anonieme, betrouwbare bronnen. Maar waarom zou Apple dit doen? 3 scenario’s.

iPhone 11 Pro

1. Te laat

Een mogelijke verklaring is dat draadloos opladen bij nader inzien toch niet goed genoeg werkte, maar de nieuwe iPhones al geproduceerd waren. Het is op dat moment niet meer mogelijk om de hardware eruit te halen, waardoor een softwareblokkade de meest voor de hand liggende oplossing is.

Deze verklaring is aannemelijk, omdat zowel de iPhone 11, iPhone 11 Pro als iPhone 11 Pro Max een langere batterijduur hebben dan hun voorgangers. Mogelijk heeft Apple er daarom rekening mee gehouden dat je de telefoons ook als energiebron voor andere apparaten zou kunnen gebruiken.

2. De functie komt nog

Het is natuurlijk ook mogelijk dat draadloos opladen op een later moment alsnog wordt uitgerold via een iOS 13-update. Op dezelfde manier werd bijvoorbeeld ook de ECG-functie (hartfilmpjes maken) op een later moment geactiveerd op de Apple Watch Series 4. Het zou kunnen dat Apple later dit jaar daarom met een software-update op de proppen komt.

3. Onzin

Een derde mogelijkheid is dat het gerucht niet waar is en de nieuwe iPhones helemaal geen hardware voor draadloos opladen aan boord hebben. De iPhone 11 is nu te reserveren, waarna de eerste exemplaren op 20 september worden uitgeleverd. Het duurt vanaf dan waarschijnlijk niet lang voordat een website als iFixit het toestel uit elkaar haalt om het gerucht te bevestigen, of ontkrachten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu