Hoe Deep Fusion de iPhone 11 (Pro) camera nog beter maakt

Lars Paijmans
29 oktober 2019, 15:04
2 min leestijd
Hoe Deep Fusion de iPhone 11 (Pro) camera nog beter maakt

De camera van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) is voortaan nog beter; Apple heeft de Deep Fusion-functie eindelijk uitgebracht met iOS 13.2. Dit kun jij ermee.

Lees verder na de advertentie.

Deep Fusion op iPhone 11 Pro

In onze iPhone 11 Pro review las je al wat een grote stap voorwaarts de iPhone-camera dit jaar maakt. Van de driedubbele cameralens op de Pro tot de Nachtmodus: de foto’s die de 2019 iPhones maken, zien er een stuk beter uit dan we van iPhones gewend zijn.

iPhone 11 Deep Fusion

Toch heeft Apple nog een grote verbetering in petto; de zogenaamde Deep Fusion-techniek. Deze werd onthuld tijdens het iPhone 11-event, maar was niet op tijd klaar om met iOS 13 of iOS 13.1 uitgerold te worden. Nu is de feature beschikbaar in iOS 13.2, dat je op alle recente iPhones kunt downloaden.

Deep Fusion is speciaal bedoeld voor foto’s die je maakt bij weinig licht, maar waarbij het nog niet donker genoeg is om de Nachtmodus te activeren. Dit gaat bijvoorbeeld goed van pas komen als je ‘s avonds binnen een foto wil maken.

Apple kiest er bewust voor om Deep Fusion geen aparte knop in de Camera-app te geven. De techniek wordt automatisch geactiveerd als het nodig is, zodat jij je enkel bezig hoeft te houden met het maken van mooie foto’s. Zodra jij een foto maakt in een situatie waar Deep Fusion wordt geactiveerd, gebeurt er op de achtergrond het volgende.

Hoe de iPhone 11 Deep Fusion-functie werkt

  1. Zodra jij een foto afdrukt, worden er automatisch vier frames tegelijk genomen. Drie van deze foto’s worden in hoge snelheid met een korte sluitertijd gemaakt. Daarnaast wordt een extra foto gemaakt met een langere sluitertijd om details vast te leggen;
  2. De drie snelle foto’s worden vermengd met de tragere foto;
  3. Je iPhone kiest vervolgens de beste foto met korte sluitertijd en combineert deze met de foto die in de vorige stap is gemaakt. In tegenstelling tot Smart HDR wordt hier extra gelet op ruis;
  4. Om de twee met elkaar te combineren, wordt naar specifieke details in de foto gekeken, die pixel voor pixel worden geanalyseerd. Vervolgens kiest je iPhone waar de meeste details zichtbaar moeten zijn. De minste aandacht gaat naar de lucht en muren, zodat er meer ruimte overblijft om gezichten, kleren en haren extra gedetailleerd te maken;
  5. Tot slot wordt er een foto gegenereerd die de beste elementen van al deze stappen bevat.

Deep Fusion aanwezig in iOS 13.2

Omdat je iPhone hiervoor extra stappen moet doorlopen duurt het iets langer om een iPhone-foto met Deep Fusion te maken. Toch is het hele proces al in een seconde afgerond. Als gezegd wordt de Deep Fusion-feature toegevoegd met de iOS 13.2-update.

iOS 13.2 nu beschikbaar: nieuwe emoji, Siri-functies en meer

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu