Realistisch iPhone-11-concept toont vernieuwde camera

Florence Peeters
18 juli 2019, 16:52
2 min leestijd
Realistisch iPhone-11-concept toont vernieuwde camera

Het moet raar lopen wil Apple dit najaar geen nieuwe iPhones mét driedubbele camera aankondigen. Opnieuw heeft een ontwerper een fraai iPhone 11-concept gemaakt op basis van de vele geruchten.

Nieuw iPhone 11-concept gelekt

De 3D-ontwerper Aziz Ghaus deelt regelmatig iPhone-concepten via Twitter en heeft nu een nieuwe set conceptafbeeldingen gedeeld van de 2019 iPhones. Zowel de iPhone 11 Pro – of mogelijk iPhone XI – als de iPhone 11 is in beeld gebracht. Dit levert fraaie plaatjes op, die met name een goede indruk geven van de camerabult achterop.

iPhone 11 concept

Wat wel opvalt en niet per se terugkomt in de geruchten, is dat de cameralenzen in de bult ook nog eens uitsteken. Een klein detail wat de dikte van de camera niet ten goede zou komen. In een onlangs verschenen video met iPhone 11-dummy’s was een camerabult te zien waar lenzen echt in verwerkt zijn. Toch blijft het natuurlijk afwachten hoe de vernieuwde camera er uiteindelijk uit komt te zien.

Verder zien we opnieuw een design dat nauwelijks is veranderd. Wel is ook in dit concept de muteknop vernieuwd. Deze schuift nu op en neer en is meer een rechthoekig knopje in plaats van het huidige langwerpige schakelaartje.

iPhone 11 concept

Grotere accu, Haptic Touch en nachtmodus

De belangrijkste verbeteringen van de iPhone 2019 zitten dan ook aan de binnenkant. Zo zou het moederbord een andere vorm krijgen, zodat er een grotere accu in de toestellen past. Daarnaast wordt 3D Touch verleden tijd en deze drukgevoelige bediening vervangen door Haptic Touch.

Dit kennen we al van de iPhone XR en biedt meer mogelijkheden. Deze technologie let namelijk niet op hoe hard, maar hoe lang je het scherm ingedrukt houdt. Tot slot introduceert Apple een speciale nachtmodus voor de camera, zodat je mooiere foto’s in het donker kan schieten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu