De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Overzicht: de 5 grootste verbeteringen van de iPhone 11-camera

Lars Paijmans
25 juli 2019, 19:30
3 min leestijd
Overzicht: de 5 grootste verbeteringen van de iPhone 11-camera

De iPhone 11-camera belooft de grootste verbetering te worden van de drie 2019 iPhones. Maar wat gaat er nu echt veranderen? In dit overzicht zetten we alles wat we nu weten op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Onze 5 verwachtingen van de iPhone 11-camera

De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max komen eraan! De drie nieuwe toestellen brengen zoals altijd verbeteringen met zich mee, maar meer dan ooit is dit jaar de camera aan de beurt voor een grote opknapbeurt. De iPhone 11 Pro en 11 Max zouden een driedubbele cameralens krijgen. Maar wat weten we nu al over deze iPhone 11-camera? Alle geruchten en gelekte informatie leveren vijf concrete verbeteringen op.

iPhone 11 camera

1. Driedubbele cameralens

De grootste zichtbare verbetering is de toevoeging van een extra, derde cameralens. Vanaf de iPhone 11 heeft het toestel een vierkante camerabult op de achterkant met daarin drie cameralenzen en een flitser.

Deze extra lens maakt het mogelijk om verder in te zoomen zonder kwaliteit te verliezen, beter 3D-beelden te registreren en over het algemeen veel betere foto’s te maken. Dit zagen we ook al bij meerdere Android-smartphones die de afgelopen maanden zijn verschenen. In het onderstaande artikel lees je alles over de voordelen van een driedubbele cameralens.

Lees ook: 3 redenen om uit te kijken naar een iPhone met een driedubbele camera

2. Verbeterde selfiecamera

Apple is de frontcamera dit jaar gelukkig niet vergeten. Deze zou een sprong maken van 7 naar 10 megapixels om de kwaliteit van je selfies te verbeteren. Uiteraard komt de frontcamera ook van pas voor het maken van FaceTime-gesprekken, dus reken er maar op dat die er ook beter uit gaan zien. Door de frontcamera te verbeteren, zou deze ook meer licht op kunnen vangen, wat de kwaliteit van het beeld verbetert in een donkere omgeving.

Animoji geluidseffecten

3. Slowmotion-selfievideo’s

Deze verbeterde frontcamera zorgt niet alleen voor betere foto’s, maar maakt het ook mogelijk om filmpjes in slowmotion op te nemen. Met maximaal 120 frames per seconde leg je straks een video vast met de selfiecamera. Dat zal ongetwijfeld ook leuke nieuwe opties met zich meebrengen op het gebied van Animoji en FaceTime. Reken er dus maar op dat iOS 13 op de nieuwe iPhones hierop inspeelt met exclusieve functies.

4. De Smart Frame-functie

De nieuwe groothoeklens van de iPhone 11 zou Smart Frame mogelijk maken, een nieuwe functie die Apple met het toestel introduceert. Hiermee wordt de groothoeklens gebruikt om een groter gebied vast te leggen als je een normale foto maakt. Dat maakt het mogelijk om op een later moment een foto groter te maken door in de Foto’s-app het beeld opnieuw bij te snijden.

Om privacyredenen zou Apple de tijd dat je deze extra grote foto’s kunt bewerken, relatief beperkt houden. Op die manier kunnen andere mensen die niet weten dat ze worden gefotografeerd op deze manier niet stiekem worden vastgelegd. We zijn benieuwd of Apple meer van dit soort nieuwe camerafuncties toevoegt, die de derde cameralens echt tot een meerwaarde laten uitgroeien.

iPhone 2020 3D-camera

5. Een speciale nachtmodus

Een extra lens zorgt ervoor dat de iPhone-camera meer manieren heeft om licht op te vangen. Dat zou er volgens een gerucht voor zorgen dat de kwaliteit van foto’s in het donker een mooie stap voorwaarts maakt. Laten we het hopen, want de afgelopen jaren is de iPhone zeker wat foto’s in donkere omgevingen betreft ingehaald door concurrerende smartphones.

Naast de kansen op het gebied van hardware verwachten we ook dat Apple software inschakelt om nachtfoto’s te verbeteren. Hiervoor hoeft het bedrijf enkel maar te kijken naar de Google Pixel, die een speciale nachtmodus heeft om foto’s in donkere omgevingen kunstmatig op te lichten, met de hulp van machine learning. Door zowel hard- als software op deze manier te combineren, kan de iPhone 11-camera tot bijzondere dingen in staat zijn.

Meer weten over de iPhone 2019?

Met september in aantocht komen ook de drie 2019 iPhones langzaam maar zeker dichterbij. Er is veel meer over te vertellen dan enkel de cameraverbeteringen, dus als je meer wil weten kun je terecht op onze uitgebreide toestelpagina’s. Hier vind je alle geruchten en onze verwachtingen, zodat je nu alvast kunt kijken of je in september een bestelling gaat plaatsen bij Apple.

Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu