‘iPhone 11 ondersteunt bluetooth-audio voor twee apparaten tegelijk’

Lars Paijmans
27 mei 2019, 10:58
2 min leestijd
‘iPhone 11 ondersteunt bluetooth-audio voor twee apparaten tegelijk’

De iPhone 2019 krijgt een leuk extraatje voor mensen die graag samen naar muziek luisteren. Dankzij een speciale bluetooth-audiofunctie kun je muziek naar twee apparaten tegelijk sturen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 bluetooth-audio met twee apparaten

Dit gerucht is afkomstig van Macotakara, een relatief betrouwbare bron als het op dit soort geruchten aankomt. Het blog schrijft dat de iPhone 11, iPhone 11 Max Pro en iPhone 11 Pro Max een speciale bluetooth-functie krijgen, die is bedoeld voor het delen van audio.

iPhone 11 Bluetooth audio

De feature maakt het mogelijk om vanaf één iPhone het geluid naar twee apparaten tegelijk te versturen via bluetooth. Daardoor kunnen twee mensen met hun eigen AirPods bijvoorbeeld naar muziek luisteren, of kan de audio van een film die je op je iPhone kijkt naar twee draadloze koptelefoons worden gestuurd. Huidige iPhones kunnen de audio naar slechts één audio-apparaat verzenden.

Dit is dus iets anders dan simpelweg bluetooth-ondersteuning voor meerdere apparaten tegelijk. Dat kan de iPhone immers al langer. Zo kan de smartphone zowel met een Apple Watch als een setje draadloze oordopjes gekoppeld zijn. De functie die in dit gerucht wordt besproken, heeft het specifiek over bluetooth-audio.

Meer verbeteringen op de planning

Met twee koptelefoons naar audio van de iPhone 11 luisteren is één van de kleine verbeteringen die Apple dit jaar introduceert. Een andere nieuwe functie die al meerdere malen in geruchten is opgedoken, is de mogelijkheid om de nieuwe iPhones als draadloze lader te gebruiken. Je legt hiervoor een apparaat op de achterkant van de iPhone om het van stroom te voorzien.

Naar verwachtingen worden de drie nieuwe iPhones van 2019 pas dit najaar onthuld, traditiegetrouw tijdens een speciale keynote in september. Toch hebben we al veel informatie verzameld op basis van geruchten en gelekte informatie. Hierdoor weten we al heel wat over de cameraverbeteringen en andere nieuwe functies die Apple dit jaar wil introduceren. Check ook de video hieronder met onze verwachtingen voor de 2019 iPhones.

iPhone 2019 verwachtingen: alles wat we weten over de drie 2019 iPhones

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu