Accessoiremaker weet het zeker: iPhone 11 Pro krijgt kleinere Apple Pencil

Lars Paijmans
22 augustus 2019, 9:04
2 min leestijd
Accessoiremaker weet het zeker: iPhone 11 Pro krijgt kleinere Apple Pencil

Over drie weken liggen de nieuwe iPhones in de winkels, dus zijn bedrijven druk bezig om hoesjes en andere accessoires te produceren. Eén van deze hoesjes lijkt te bevestigen dat de iPhone 11 Pro ondersteuning krijgt voor een kleinere Apple Pencil.

Lees verder na de advertentie.

Case toont iPhone 11 Apple Pencil uitsparing

Hoesjesmaker Olixar laat er geen gras over groeien en heeft alvast een hoesje voor de ‘iPhone 11 Pro’ in een Britse webshop gezet. Naast de naam van het toestel is vooral de achterkant van deze case opvallend. Hier is een uitsparing gemaakt voor de vierkante cameralens en een Apple Pencil, die in twee verschillende kleuren afgebeeld is.

De Apple Pencil is duidelijk een kleinere variant dan degene die we al kennen. Dat zou betekenen dat Apple een speciale iPhone-versie van de Pencil heeft ontwikkeld, die je gemakkelijker met je meeneemt. Het slimme pennetje is afgebeeld in het zilver en goud, zodat hij een kleur heeft die past bij de zwarte, zilveren en gouden iPhone 11.

Daarnaast valt op dat alleen het hoesje voor de iPhone 11 Pro deze uitsparing voor de Pencil heeft. Olixar is er duidelijk van overtuigd dat ondersteuning voor de stylus enkel aanwezig is in de duurdere iPhone 11 en 11 Pro Max en niet in die van de iPhone 11.

Hoe betrouwbaar is Olixar?

Het is lastig in te schatten hoezeer dit hoesje de komst van Apple Pencil-ondersteuning voor de iPhone 11 bevestigt. De afgelopen maanden hebben we verschillende geruchten voorbij horen komen die beweren dat de nieuwe iPhones reageren op de Pencil, maar veel concrete informatie is er nog niet.

In de aanloop naar nieuwe iPhones gebruiken veel accessoiremakers vaak gelekte schematische tekeningen om op tijd met hoesjes te komen. Het is dus de vraag of Olixar meer weet dan wij, of simpelweg een gokje waagt en hoopt dat de geruchten over Apple Pencil-ondersteuning kloppen.

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten tot Apple de drie 2019 iPhones officieel presenteert. Een gelekt regeltje in de code van iOS 13 doet vermoeden dat de toestellen op dinsdag 10 september het levenslicht zien, samen met een nieuwe Apple Watch. Lees ook onze uitgebreide verwachtingen van dit iPhone 11-event voor alle info.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's