‘Nieuwe iPhones laden toch niet AirPods via achterkant op’

Erwin Vogelaar
10 september 2019, 8:56
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhones laden toch niet AirPods via achterkant op’

Vanavond worden de nieuwe iPhones onthuld, dus de geruchtenmolen draait op volle toeren. Het laatste nieuws: laadt de iPhone 11 Pro toch geen AirPods op via de achterkant?

Toch niet via achterkant iPhone 11 Pro AirPods opladen

De iPhone 11 kan waarschijnlijk toch geen AirPods draadloos opladen, door ze op de achterkant van de smartphone te leggen. Dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo in een bericht aan investeerders.

De mogelijkheid om AirPods via de nieuwe iPhone op te laden was oorspronkelijk wel de bedoeling, maar de efficiëntie van het opladen zou niet voldoen aan de eisen van Apple. Dat klinkt vergelijkbaar met toen de draadloze oplaadmat AirPower werd geannuleerd, omdat het niet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf voldeed.

Mark Gurman van Bloomberg stelt hetzelfde gehoord te hebben: “Ja, het klinkt alsof het gedaan is met opladen aan de achterkant.’

iphone 11 airpods

Ook geen Apple Pencil

Een ander veel gehoord gerucht rond de nieuwe iPhone hoeven we volgens Kuo ook niet meer te geloven: de iPhone 11 ondersteunt waarschijnlijk geen Apple Pencil. Tevens gaat de nieuwe iPhone niet over naar usb-c, maar wordt er gebruikgemaakt van een Lightning-aansluiting. De twee duurdere modellen worden volgens Kuo wel verscheept met een snellere 18 Watt-adapter.

Verder stelt Kuo dat andere geruchten waarschijnlijk wel waar zijn. Zoals het onveranderde design van de notch en de drie camera’s aan de achterkant voor de twee duurdere toestellen. De analist verwacht dat de verkopen van nieuwe iPhones blijven dalen door het gebrek aan innovatie.

Apple iPhone-event

Apple houdt vanavond zijn keynote waarin alle plannen voor de nieuwe iPhones en mogelijke andere producten uit de doeken worden gedaan. iPhoned zit uiteraard klaar om je van het laatste nieuws te voorzien. Ook wordt de keynote via een livestream uitgezonden zodat je thuis mee kunt kijken.

Lees nog even de iPhone 11-event verwachtingen of kijk onderstaande video.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's