De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iPhone 11 krijgt A13-chip, Lightning-poort en betere selfiecamera’

Wouter Nijsen
23 juli 2019, 16:05
2 min leestijd
‘iPhone 11 krijgt A13-chip, Lightning-poort en betere selfiecamera’

De geruchten gingen al dat Apple dit jaar opnieuw met drie nieuwe iPhones zou komen, en die worden nu opnieuw bevestigd. Wel zijn een aantal nieuwe details opgedoken, waaronder diverse verbeteringen voor de camera.

Lees verder na de advertentie.

Drie 2019 iPhones op komst

Het komt niet als een verrassing dat Apple opnieuw drie nieuwe iPhones uitbrengt, want de verwachting was dat het bedrijf van Tim Cook met directe opvolgers van de iPhone XS, XS Max en XR zou komen.

Op basis van bronnen die de nieuwe 2019 iPhones hebben gezien, schrijft 9to5Mac dat de toestellen sowieso beschikken over een Lightning-aansluiting en dus niet overstappen op usb-c. Daarnaast bevestigen de bronnen dat de iPhone 11-telefoons worden aangedreven door de A13-chip, de opvolger van de A12 Bionic-chip.

iPhone 2020 3D-camera

Aan de schermformaten en -technieken verandert dit jaar waarschijnlijk niets. 9to5Mac schrijft dat de opvolgers van de XS en XS Max, die vermoedelijk de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max heten, opnieuw een oled-scherm hebben.

De opvolger van de iPhone XR heeft opnieuw een Liquid Retina-scherm. Opvallend is dat de schermresoluties niet veranderen, wat betekent dat het iPhone XR 2019-display dus opnieuw een relatief lage resolutie van 1792 bij 828 pixels heeft. Na de onthulling van de iPhone XR vorig jaar kreeg Apple daar de nodige kritiek op.

Drie camera’s voor iPhone XS-opvolgers

De iPhone 11 en 11 Max (Pro) hebben naar verluidt een driedubbele camera, waarbij sowieso een groothoeklens wordt toegevoegd. Met deze camera is het mogelijk om een bredere foto te maken, om zo meer op beeld te zetten. Apple zou de ‘Smart Frame’-feature introduceren, waarmee de iPhone 11-camera ook de omgeving buiten het frame van je foto vastlegt. Vervolgens kun je er achteraf voor kiezen om de foto bij te snijden. Om de privacy van gebruikers te waarborgen, kan dit maar voor beperkte tijd.

Ook komt er een upgrade voor de frontcamera van de iPhone 11. Zo wordt het volgens de bron mogelijk om slowmotion-video’s vast te leggen met 120 frames per seconden. Tot slot zou Apple een nieuwe Taptic Engine toevoegen en 3D Touch schrappen.

Dat laatste wordt vervangen door Haptic Touch, dat op meer apparaten kan werken doordat je simpelweg iets langer op het scherm hoeft te drukken, en het scherm dus niet meer drukgevoelig hoeft te zijn.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Bron afbeelding: Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu