Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Nieuwe iPads ondersteunen alleen nog eSIM (met deze voordelen)

Yannick Chalkiopoulos
5 juni 2024, 8:30
2 min leestijd
Nieuwe iPads ondersteunen alleen nog eSIM (met deze voordelen)

Apple heeft eindelijk nieuwe tablets uitgebracht, maar de iPads van 2024 ondersteunen alleen nog maar eSIM. Waarom heeft Apple deze keuze gemaakt?

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPads uitgebracht

Op 7 mei was het eindelijk zover, toen presenteerde Apple voor het eerst sinds 2022 weer nieuwe tablets. De iPad Air 2024 en de iPad Pro 2024 zijn voorzien van nieuwe displays en nieuwe processors. Bij de iPad Pro 2024 zagen we zelfs de compleet nieuwe M4-chip. Apple heeft daarnaast nog een opvallende verandering doorgevoerd, want de iPads beschikken vanaf dit jaar alleen nog maar over eSIM.

Lees ook: Vodafone OneNumber: eSIM-ondersteuning voor je Apple Watch

Bij de iPad Air en iPad Pro 2022 was het wel nog mogelijk om een fysieke simkaart in de tablet te plaatsen. Deze toestellen hebben ondersteuning voor een nanosimkaart, net als de iPhones en eerdere generaties van de iPad. Dit jaar is daar verandering in gekomen, waardoor je bij de iPad Air en iPad Pro 2024 beperkt bent tot eSIM. De grote vraag: waarom heeft Apple die beslissing gemaakt?

esim

Voordelen van eSIM bij de nieuwe iPads

Volgens Apple heeft eSIM verschillende voordelen. Zo zijn digitale simkaarten niet uit het apparaat te halen. Ze kunnen niet gestolen en nagemaakt worden. Met eSIM op de iPad is je telefoonnummer dus nog steeds veilig, ook als de tablet in de verkeerde handen valt. Dat is enorm belangrijk, want je telefoonnummer is vaak nodig voor tweestapsverificatie om toegang te krijgen tot andere belangrijke gegevens.

Daar komt bij dat de beveiliging van eSIM veel veiliger is. Digitale simkaarten kunnen vanaf een afstand beperkt worden, om te voorkomen dat een gebruiker de eSIM ongewenst verwijderd van een iPad. Apple vindt deze beveiligingsvoordelen van de digitale simkaart zó groot, dat het bedrijf heeft gekozen om de fysieke simkaart in de ban te doen. Dat deed Apple eerder ook al bij de iPhone in de Verenigde Staten.

iPad Pro 2024

Einde van de fysieke simkaart?

Volgens Apple is eSIM dus veel veiliger, maar de keuze om geen fysieke simkaart in de iPads te plaatsen heeft vermoedelijk ook te maken met het design van de tablet. De iPad Pro 2024 is Apple’s dunste toestel ooit. Mogelijk komt dat (gedeeltelijk) door het schrappen van de fysieke simkaart. De kans is groot dat Apple vroeg of laat dezelfde keuze maakt bij de iPhone, sinds de iPhone 14 ben je in de Verenigde Staten ook al aangewezen op eSIM.

Lees ook: iPad Pro 2022 vs iPad Pro 2024: dit zijn de belangrijkste verschillen

Toch is er ook een nadeel van eSIM bij de nieuwe iPads, want nog niet iedere provider biedt ondersteuning voor digitale simkaarten. Ben je van plan om de Cellular versie van de nieuwe tablet te kopen? Controleer dan goed of je huidige moment eSIM ondersteunt. Steeds meer providers bieden abonnementen aan met een digitale simkaart, maar het is nog lang niet de standaard. Bekijk hier vast de laagste prijzen van de iPad Air en iPad Pro 2024:

Apple iPad Air 2024 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 719,-

Bekijk prijzen

Apple iPad Pro 2024 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 1.149,-

Bekijk prijzen
Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2024
Apple iPad Pro 2024

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu