Dit iPad-toetsenbord heeft een ingebouwd trackpad dankzij iPadOS

Dilara Isik
10 oktober 2019, 13:04
1 min leestijd

Het bedrijf Libra heeft een toetsenbord voor de iPad Pro ontworpen mét trackpad. Daardoor wordt de iPad nog handiger in gebruik als je iPadOS draait.

Lees verder na de advertentie.

Toetsenbord met trackpad voor de iPad

Sinds de release van iPadOS 13 vorige maand kun je usb- en bluetooth-muizen op je iPad aansluiten. Een bedrijf heeft voor iPadOS nu speciaal een toetsenbord met een trackpad ontworpen. Daardoor wordt het verschil tussen de iPad en de MacBook nóg kleiner.

Met behulp van crowdfunding heeft het bedrijf Libra het toetsenbord met trackpad ontworpen. Er waren al toetsenborden op de markt voor de iPad, maar deze hadden nog geen trackpad.

Makkelijker dan een aparte muis

Als je veel schrijft op je iPad weet je dat een toetsenbord heel handig kan zijn. Maar met de trackpad wordt het nog handiger. Als je tijdens het schrijven bijvoorbeeld even naar boven of beneden wil scrollen, is het makkelijker om dat op de trackpad te doen dan ook een aparte muis aan te sluiten.

Het is niet te verwachten dat het trackpad even goed werkt als op de MacBook. Het is kleiner en je kunt er niet fysiek mee klikken. Wel kun je er bijvoorbeeld mee scrollen en slepen, bijvoorbeeld om een stuk tekst te selecteren. Ook heeft het toetsenbord twee usb-c-ingangen: één om het keyboard op te laden, en één om er andere apparaten op aan te sluiten.

Crowdfunding

Het toetsenbord is nu nog een Kickstarter-project, maar heeft al bijna 20 keer meer geld opgehaald dan het doel waar ze mee begonnen. Het toetsenbord zou zo’n 200 dagen op een volle acculading meegaan.

Ook kun je het makkelijk bevestigen aan je iPad en heeft het bluetooth. Ook moet het toetsenbord aanvoelen als een laptop-toetsenbord, met schaarmechanisme. Waarschijnlijk kun je het vanaf begin januari bestellen.

Bronnen afbeeldingen: kickstarter, Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen