‘iOS 14 en iPadOS 14 in september beschikbaar, andere updates verschijnen later’

Dilara Isik
8 september 2020, 19:35
2 min leestijd

Hoewel Apple mogelijk geen iPhones aankondigt tijdens het Apple-event, verschijnen rond dezelfde tijd wel de iOS 14- en iPadOS 14-update. watchOS 7, tvOS 7 en macOS Big Sur verschijnt pas later, waarschijnlijk in oktober.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Alleen iOS 14 en iPadOS 14 in september beschikbaar

Update 9 september 2020 09:22: De bronnen van dit gerucht op MacRumors en Bloomberg zijn inmiddels verwijderd. Het is daarom niet duidelijk of dit gerucht nog klopt.

Originele bericht van 8 september 2020 19:35:

Dat meldt betrouwbare nieuwssite Bloomberg. Journalist Mark Gurman beweert dat Apple iOS 14 en iPadOS 14 deze maand nog lanceert. Dat zal waarschijnlijk rond het onlangs aangekondigde Apple-event zijn op 15 september. De andere updates staan gepland voor dit najaar, stelt Gurman.

Het gerucht komt vlak nadat Gurman op Twitter beweert dat de iPhone 12-serie niet tijdens het Apple-event wordt gelanceerd. Als dat gerucht klopt, zien we de vier nieuwe iPhone-toestellen waarschijnlijk pas in oktober. Het zou dan ook goed kunnen dat Apple zijn aankondigingen dit jaar in tweeën deelt, en de andere updates bewaart voor de iPhone 12-lancering.

ipados 14 officieel uitgelicht

Volgens Gurman wordt op 15 september de iPad 2020 en de Apple Watch Series 6 gelanceerd. Het zou dan ook een logische keuze zijn voor Apple om iPadOS 14 rond dezelfde tijd te lanceren. Vreemd genoeg laat de watchOS-update dan nog wel even op zich wachten.

Het is ook wel ietwat opmerkelijk dat Apple de grote iOS-update zou lanceren terwijl de nieuwe iPhones pas ongeveer een maand later verschijnen. iOS 14 draait echter op alle iPhones die momenteel ook iOS 13 draaien, dus je zou de update wel gelijk op jouw iPhone kunnen installeren.

Meer over iOS en iPadOS 14

iPadOS 14 en iOS 14 brengen heel wat nieuwe, veelzijdige functies met zich mee. Zo gaat de update widgets ondersteunen en wordt je Apple Pencil een volwaardig bedieningssysteem. Voor iOS komt er ook een App Library en worden er 117 nieuwe emoji aan de emoji-familie toegevoegd.

Daarnaast wordt het eindelijk mogelijk om je eigen standaard-apps te kiezen. Dat betekent dat je je eigen browser kunt kiezen en muziek standaard kunt openen in jouw favoriete muziekdienst. Verder komt er een beeld-in-beeld modus en App Clips. Meer weten? Op onze overzichtspagina lees je alles over de nieuwe functies van iOS 14.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen