iPadOS 16 verschijnt nog deze maand: dit is wanneer

Koen van Ekeren
12 oktober 2022, 10:29
2 min leestijd
iPadOS 16 verschijnt nog deze maand: dit is wanneer

Terwijl iOS 16 alweer een maand op onze iPhone staat, moeten we nog steeds wachten op de grote iPad-update. Wanneer is de release van iPadOS 16? Een betrouwbare Apple-insider denkt het te weten.

Lees verder na de advertentie.

Release iPadOS 16

iPadOS 16 komt in oktober uit, zo beloofde Apple de vorige maand. Een specifieke datum noemde het bedrijf niet, maar volgens de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg moeten we er nog even op wachten. iPadOS 16 zou in de laatste week van oktober worden vrijgegeven.

‘iPadOS 16.1 ligt op schema om in de week van 24 oktober te worden uitgebracht, tenzij er nieuw bugs of problemen zijn’, meldt Gurman op Twitter. Eerder werd al duidelijk dat versie 16.0 nooit zijn weg naar de iPad zal vinden. De eerste iPadOS 16-update zal 16.1 zijn.

Traditioneel brengt Apple een nieuwe iOS tegelijk met iPadOS uit, maar dit jaar liep dat anders. Er was in de testversie veel kritiek op de nieuwe Stage Manager-functie waarmee meerdere apps in overlappende vensters kunnen worden gebruikt. Apple besloot de functie te herzien, waardoor de release van iPadOS 16 moest worden uitgesteld.

Een van de kritiekpunten was dat Stage Manager – toch wel de grootste feature van iPadOS 16 – alleen beschikbaar was voor de nieuwste iPad-modellen met M1-processor. Nu heeft Apple de functie uitgebreid naar oudere iPad Pro-modellen met een A12X of A12Z-chip. Dit zijn iPad Pro-modellen uit 2018 en 2020.

Nog steeds problemen

De functie is verder verbeterd, maar werkt nog allesbehalve feilloos. Verschillende gebruikers melden dat in de bèta bepaalde problemen aanhouden. Ontwikkelaar Steve Throughton-Smith somt ze in een draadje op Twitter op. Stage Manager lijkt dus nog behoorlijk buggy, terwijl een release dichtbij komt.

iPadOS 16 zal dus vermoedelijk in de laatste week van oktober worden uitgebracht. Ook iOS 16.1 komt dan uit voor de iPhone, een relatief grote tussentijdse update. In een artikel over de nieuwste iOS 16.1 bèta lees je wat er nieuw is.

Bron: Mark Gurman
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu