De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPadOS 16: Apple gaat multitasken (en meer) op iPad verbeteren

Piet-Jan Lentjes
3 juni 2022, 8:58
2 min leestijd
iPadOS 16: Apple gaat multitasken (en meer) op iPad verbeteren

Gebruik jij regelmatig meerdere apps naast elkaar op je iPad? Goed nieuws, want Apple gaat in iPadOS 16 het multitasken op je tablet verbeteren. iPhoned vertelt je meer!

Lees verder na de advertentie.

iPadOS 16 gaat multitasken verbeteren

Het is al jaren mogelijk om verschillende apps naast elkaar te draaien op het scherm van je iPad. Wanneer je het regelmatig gebruikt, ben je er misschien al achter gekomen dat het niet altijd even handig werkt.

Nou, dan is er goed nieuws! Volgens een bericht op Bloomberg gaat Apple het multitasken aanpassen. Hierdoor wordt het makkelijker om te zien welke apps er open staan. Verder moet het ook eenvoudiger worden om tussen verschillende taken te switchen.

iPad multitasken

Er gaat echter nog meer veranderen. Zo gaat Apple ook een nieuwe manier introduceren om de grootte van het app-venster te veranderen. Verder vertelt de website ook dat er nieuwe manieren komen om meerdere apps tegelijk te gebruiken.

iPadOS 16: een van de grootste upgrades voor de iPad

Verder is te lezen dat de update naar iPadOS 16 een van de grootste upgrades voor de iPad gaat worden. Volgens de geruchten is Apple van plan om het besturingssysteem van de iPad van een soort laptop-gevoel te voorzien. En dan vooral op het gebied van multitasken en het gebruik van app-vensters.

Ook interessant: 3 tips om je Apple iPad als vervanger voor je laptop te gebruiken

WWDC logo

Meer over de WWDC

Maandag 6 juni, om 19:00 uur Nederlandse tijd is het dan zover. Dan gaat de keynote voor de WWDC (Worldwide Developers Conference) beginnen. Vanaf dit moment onthult Apple zijn nieuwste besturingssystemen, waaronder iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 en watchOS 9.

De WWDC is een conferentie voor ontwikkelaars, dus de focus ligt op software. Maar het zou niet voor het eerst zijn dat Apple het moment aangrijpt om ook nieuwe producten te onthullen. In een artikel over de WWDC 2022 verwachtingen lees je met welke hardware Apple mogelijk nog meer gaat laten zien.

Ben jij benieuwd naar welke functies iPadOS 16 naast het multitasken ook nog gaat verbeteren? Houd dan tijdens de WWDC onze website in de gaten! Meld je ook even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief en download de gratis iPhoned-app.

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu