iPad verkopen lopen terug, maar Apple blijft marktleider

Gijs Ettes
30 april 2015, 17:05
1 min leestijd
iPad verkopen lopen terug, maar Apple blijft marktleider

Hoewel Apple het afgelopen kwartaal opnieuw minder iPads verkocht, blijft het bedrijf de tabletmarkt aanvoeren. Interesse in tablets neemt echter af, en daar hebben ook concurrenten Samsung en Asus last van.

Lees verder na de advertentie.

iPad verkopen lopen terug

In de eerste drie maanden van 2015 gingen er 12,6 miljoen iPads over de toonbank, bijna 23 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks dat blijft Apple marktleider. De iPad is nog steeds goed voor ruim een kwart van de tabletmarkt, met Samsung (19,1 procent), Lenovo (5,3 procent) en Asus (3,8 procent) op gepaste afstand. Op Lenovo en LG na zien alle fabrikanten de interesse in hun tablets sterk dalen, zo berekende onderzoeksbureau IDC.

iPad verkopen

In het geval van Apple speelt ook de lancering van de iPhone 6 Plus mee, die dankzij het grotere formaat ideaal is voor wie een groter scherm wenst, maar geen aparte tablet wilt aanschaffen. Bovendien is er de laatste jaren weinig aan de iPad en iPad Mini veranderd, waardoor het voor veel gebruikers niet noodzakelijk is om te upgraden.

Mogelijk dat daar verandering in komt met de release van de iPad Pro, de vermeende nieuwe tablet met een groter 12,2 inch-scherm. Apple heeft zich nog niet uitgelaten over de verschijning van een grotere iPad. Wel zijn er onlangs iPad Pro foto’s uitgelekt die een indruk geven van het formaat van de tablet in vergelijking met de iPad Air 2.

Het laatste nieuws over de iPad

Bron: IDC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu