Zo kan Apple de iPad Smart Cover nog slimmer maken

Lars Paijmans
10 mei 2016, 15:25
2 min leestijd
Zo kan Apple de iPad Smart Cover nog slimmer maken

De iPad heeft al een Smart Cover, maar als het aan Apple ligt wordt deze functionele beschermhoes in de toekomst nog een stuk intelligenter. Een nieuw iPad Smart Cover patent laat zien hoe er in de toekomst meer functies toegevoegd kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

iPad Smart Cover patent toont scherm en meer

In het onlangs toegekende patent is te zien hoe Apple een display in het display kan verwerken. Hierdoor geef je de iPad een extra scherm, wat de multitasking van iOS in een klap een stuk functioneler maakt. Dit scherm klik je met de Smart Connector van de iPad Pro vast aan de tablet, zodat stroom en gegevens doorgegeven kunnen worden.

Smart Cover patent

Op een andere tekening zien we hoe dit scherm samen met een Apple Pencil benut kan worden als tekentablet, terwijl het bovenste iPad-scherm het eindresultaat laat zien. Het patent gaat echter een stuk verder dan een volledig tweede scherm voor de iPad. Andere schetsen en beschrijvingen hebben het over een kleiner display, dat in een van de drie strepen verwerkt is die je op iedere iPad cover tegenkomt. Door de smalste kolom in een scherm te veranderen kun je er bijvoorbeeld een lijst met apps op tonen, die je op die manier snel kunt selecteren.

Extra knoppen op de achterkant?

Ook de achterkant van de Smart Cover komt aan bod in het patent. Als je de hoes dichtklapt om de tablet rechtop te zetten, kun je de zijkanten van de hoes gebruiken om snel een video of nummer te pauzeren, of naar een volgend of vorig nummer te springen. Dit touch paneel zou je moeten kunnen bedienen zonder er naar te kijken, omdat deze zich achter de iPad bevindt.

Smart Cover patent

Omdat het hier om een patent gaat is het natuurlijk de vraag of Apple deze functies daadwerkelijk toe wil voegen aan een toekomstige Smart Cover. Zo zou het goed kunnen dat dit ideeën waren die uiteindelijk zijn afgeschoten, omdat ze niet gerealiseerd konden worden. Het zou in ieder geval een mooie manier zijn om de Smart Connector op de iPad Pro weer nuttig maken, aangezien de drie bolletjes op de zijkant van de iPad vooralsnog alleen gebruikt worden om een toetsenbord aan te sluiten.

Bron: Patent
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu