‘Apple ontwikkelt slimme standaard voor de iPad’

Koen van Ekeren
17 oktober 2022, 11:41
1 min leestijd
‘Apple ontwikkelt slimme standaard voor de iPad’

In het geheim werkt Apple aan een bijzonder accessoire voor de iPad. Het gaat om een combinatie van een standaard en een speaker, die je magnetisch aan de achterkant van de iPad bevestigt.

Lees verder na de advertentie.

Slimme standaard voor iPad

Het gerucht wordt gemeld door de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. In zijn wekelijkse nieuwsbrief schrijft hij dat Apple prototypes heeft ontwikkeld van een iPad-dockingaccessoire.

De standaard doet ook dienst als slimme speaker en zou veel lijken op de recent verschenen Charging Speaker Dock van Google (te zien in onderstaande video), een accessoire voor de nieuwste Pixel-tablet. Die turnt de tablet om tot een soort Nest Hub Max.

Google's Pixel Tablet Gets A Charging Speaker Dock

Naar verluidt wil Apple ook met zo’n smart display komen, maar het kan nog jaren duren om een volledig nieuw product op de markt te brengen. De slimme standaard zou wat dat betreft een manier zijn om alvast ‘voor wat reuring in de smart-home-industrie te zorgen’, meent Gurman. Het accessoire zou mogelijk al in 2023 worden geïntroduceerd.

Smart display

Eerder was al bekend dat Apple een iPad wil combineren met een slimme luidspreker. Dit apparaat kun je inzetten voor je smart home, waarbij de ingebouwde virtuele spraakassistent Siri een centrale rol vervult. Een camera heeft het apparaat ook, dus je kunt het slimme scherm ook gebruiken voor FaceTime-gesprekken.

Met de apparaten kijkt Apple goed naar concurrent Amazon, die met de Echo-reeks al succesvolle woonaccessoires aanbiedt. In deze productcategorie loopt Apple nog ver achter. De Apple TV en HomePod kunnen worden ingezet als smart home-hub, maar zijn niet succesvol.

Lees ook: Je iPhone ondersteunt straks smart home-standaard Matter (en dit heb je eraan)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu