De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Apple werkt aan manier om iPad als extern scherm voor Mac te gebruiken’

Florence Peeters
16 april 2019, 16:47
2 min leestijd
‘Apple werkt aan manier om iPad als extern scherm voor Mac te gebruiken’

Zodra je je Mac aansluit op een extra monitor, ben je al gauw aan één plek gekluisterd om twee schermen te gebruiken. Apple werkt aan een manier om je iPad of ander scherm via macOS als tweede display te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

iPad als tweede scherm voor Mac in macOS

Het gebeurt regelmatig dat er apps of producten op de markt komen die een verrijking zijn voor je iPhone, iPad of Mac. Vaak duurt het dan niet lang totdat Apple deze functie steelt en zelf in zijn software implementeert.

Zo bracht het bedrijf Astro HQ vorig jaar Luna Display op markt. Dit piepkleine usb-apparaatje stop je in een Mac, waarna je met een app je iPad als extern tweede scherm kan gebruiken. Een enorm handige oplossing, die het mogelijk maakt om overal met twee schermen te werken, zolang je je iPad en Mac maar bij je hebt.

iPad scherm voor mac

Dat moet Apple ook gedacht hebben. Volgens bronnen van 9to5Mac werkt Apple aan een soortgelijke functie voor de toekomstige update naar macOS 10.15. In plaats van het op te lossen met een kabel of usb-accessoire, werkt het bedrijf uit Cupertino dus aan een manier om dit softwarematig toe te voegen.

De nieuwe functie zou ’Sidecar’ genoemd worden en te bedienen zijn via het stoplicht-menu dat ieder venster in macOS heeft. Als je over het groene maximaliseer-icoontje gaat, zou er een menu openen waar je kunt selecteren of je het venster in fullscreen, kleiner of naar een extern scherm wil verplaatsen. Als je dan een iPad of ander verbonden extern scherm in de buurt hebt, verschijnt dat venster hierop.

iPad als extern tekentableau

Vooral voor grafische ontwerpers en vormgevers biedt dit enorme kansen. Waar zij vaak nog een vrij prijzig tekentableau moeten aanschaffen, kunnen ze dan de iPad als multifunctioneel apparaat gebruiken. Een iPad met Apple Pencil-ondersteuning is zo namelijk ook gemakkelijk als tekentableau te gebruiken.

iPad Pro 2018

De ontwikkelaars van de nieuwe macOS-versie zouden ook werken aan de mogelijkheid om een venster snel aan de zijkant van het scherm vast te zetten. Dit zou vergelijkbaar zijn met hoe dit al langer in Windows gebeurt.

Apple presenteert macOS 10.15 waarschijnlijk op 3 juni tijdens WWDC 2019. Tijdens deze eerste dag van Apples ontwikkelaarsconferentie wordt ook iOS 13 gepresenteerd. Tot die tijd is het afwachten of we de feature echt terugzien in macOS 10.15. Een andere grote verandering die we zeer waarschijnlijk tegenkomen is het feit dat iTunes wordt opgesplitst in losse macOS-apps.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu