iPad Pro dit jaar waarschijnlijk beperkt verkrijgbaar

Gijs Ettes
14 september 2015, 14:16
1 min leestijd
iPad Pro dit jaar waarschijnlijk beperkt verkrijgbaar

Wie later dit jaar een iPad Pro wilt kopen, moet waarschijnlijk rekening houden met beperkte voorraden en lange levertijden. Volgens Digitimes zou Apple dit jaar minder dan drie miljoen exemplaren van de grote tablet kunnen leveren.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro verkrijgbaarheid voorlopig beperkt’

Apple kondigde de iPad Pro vorige week aan en is voornemens om de tablet in november uit te brengen. Wanneer de 12,9 inch-iPad in Nederland en België verschijnt, is vooralsnog onduidelijk. Ook prijzen zijn nog niet bekend en de nieuwe iPad is überhaupt nog niet in de Nederlandse of Belgische Apple Store te vinden.

ipad pro verkrijgbaarheid

De oorzaak van de verwachte beperkte verkrijgbaarheid van de iPad Pro heeft te maken met de productie van het scherm. Dit wordt gemaakt door drie verschillende bedrijven, waarvan alleen Sharp de volledige productie kan starten. LG kan vanaf november beperkt schermen leveren en de toelevering van Samsung start pas volgend jaar. Het gevolg is dat Apple dit jaar hoogstens 2,5 tot 3 miljoen iPad Pro’s kan leveren, zo verwacht Digitimes.

De iPad Pro is niet alleen de grootste, maar ook de duurste iPad die Apple tot nu toe heeft gemaakt. De 12,9 inch-tablet krijgt een vanafprijs van 799 dollar (32GB-model), al zul je voor de modellen met 128GB 949 dollar (wifi-versie) of 1079 dollar (4g-versie) moeten betalen. Naast het grote scherm onderscheidt de iPad Pro zich ook door de apart leverbare stylus (99 dollar) en keyboarddock (169 dollar), die de zakelijke mogelijkheden van de tablet uitbreiden.

Lees het laatste nieuws over de iPad Pro

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen