‘iPad Pro stapt over op usb-c, nieuwe MacBook krijgt Touch ID en meer’

Michel van 't Klaphek
10 september 2018, 19:08
2 min leestijd
‘iPad Pro stapt over op usb-c, nieuwe MacBook krijgt Touch ID en meer’

De nieuwe iPad Pro krijgt een primeur. De tablet heeft namelijk een usb-c-aansluiting en niet langer een Lightning-poort. Verder is er iets bijzonders aan de hand met de nieuwe, goedkope MacBook Air.

Lees verder na de advertentie.

Waarom de iPad Pro usb-c krijgt, nieuwe MacBook en meer

Met nog enkele tientallen uren voordat het Apple-event losbarst, nemen de geruchten toe. Ditmaal doet Ming-Chi Kuo een duit in het zakje. De gerespecteerde analist denkt onder meer dat de iPad Pro met Face ID overstapt op usb-c, en heeft nieuwe details over de nieuwe Apple Watch en MacBook. De analist voorspelt deze drie zaken.

1. iPad Pro stapt over op usb-c

Ten eerste denkt de Apple-kenner dat de nieuwe iPad Pro (2018) overstapt op usb-c, en dus geen Lightning-poort meer heeft. Hij wordt van stroom voorzien door een 18W-lader, waar al langer geruchten over gaan, waardoor snelladen tot de mogelijkheden behoort. De nieuwe iPhones houden het bij een Lightning-poort.

Alhoewel Kuo het vaak bij het juiste eind heeft, raden we aan om deze voorspelling met een flinke korrel zout te nemen. Momenteel hebben namelijk alleen de MacBook en MacBook Pro een usb-c-aansluiting.

iPad Pro 2018

2. Apple Watch krijgt meer gezondheid-opties

De Apple Watch Series 4 krijgt volgens Kuo een ECG: dit is een manier om hartfilmpjes mee te maken. Het slimme horloge kan de elektrische activiteit van je hart meten, en afwijkende hartslagen snel opmerken.

Verder bevestigt de analist eerdere geruchten dat de Apple Watch een groter scherm krijgt, waardoor je meer ruimte voor apps hebt. De lte-modellen krijgen een achterkant van keramiek, terwijl de gps-versies (zonder mobiel internet) hun glazen achterkant behouden.

3. 12 inch-MacBook wordt vervangen

Tot slot denkt Kuo dat de huidige 12 inch-MacBook wordt vervangen door een goedkoper model met 13 inch-scherm. Deze laptop kun je ontgrendelen met Touch ID, waardoor je dus geen wachtwoord hoeft in te voeren.

13-inch MacBook Pro accureparatie

Opvallend genoeg blijft een Touch Bar volgens de analist achterwege. Dit is bijzonder, omdat het de eerste keer zou zijn. Het is nog steeds onduidelijk of Apple de nieuwe laptops deze woensdag al aankondigt, aangezien het nu al het grootste event in jaren lijkt te worden. Een aankondiging volgend jaar is daarom aannemelijker.

Onze Apple-event verwachtingen

Bekijk onderstaande video voor onze verwachtingen over het Apple-event op woensdag 12 september. De avond begint rond 19:00 uur Nederlandse tijd en uiteraard doet iPhoned uitgebreid verslag. Download onze app, schrijf je in voor de nieuwsbrief of houd de site in de gaten om direct op de hoogte te zijn!

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen