iPad Pro (2018) heeft usb-c: dit kun je er allemaal mee

31 oktober 2018, 14:43
3 min leestijd
iPad Pro (2018) heeft usb-c: dit kun je er allemaal mee

De nieuwe iPad Pro schrapt de Lightning-poort en heeft een usb-c-aansluiting. Dat is een grotere verbetering dan je misschien zou denken, want het maakt de tablet een stuk veelzijdiger. Dit kun je met usb-c op de iPad Pro (2018).

Lees verder na de advertentie.

1. 5K-displays aansluiten

Het randloze scherm en de toevoeging van Face ID zijn twee grote upgrades voor de iPad Pro, maar ook de usb-c-poort is erg belangrijk. Het maakt de tablet een stuk functioneler, want met de nieuwe iPad is het bijvoorbeeld mogelijk om externe schermen aan te sluiten.

ipad pro 2018 usb-c

Hierdoor kun je makkelijk het scherm van je iPad Pro op een groter display tonen, en bijvoorbeeld video’s afspelen of ‘m gebruiken als een monitor. Dit vervaagt de grens tussen de iPad en Mac nog verder, omdat de apparaten veel dezelfde functionaliteiten hebben.

2. Je iPhone opladen met de iPad Pro

Ook handig: met de iPad Pro (2018) kun je ook je iPhone opladen. Hierdoor verandert de tablet in een hele grote (en dure) powerbank. En doordat de iPad Pro een behoorlijk grote accu heeft, kun je je iPhone waarschijnlijk meerdere keren zonder problemen opladen via de iPad.

Dit werkt overigens niet direct uit de doos. Om een iPhone met de iPad Pro (2018) op te laden, dien je wel te beschikken over een Lightning-naar-usb-c-kabel. In de Apple Store kost deze 25 euro. Diezelfde kabel heb je ook nodig als je je iPhone snel wil opladen via een MacBook-adapter, die je ook los moet aanschaffen.

3. Werkt met allerlei accessoires

Usb-c is een universele aansluiting en daardoor wordt de iPad Pro (2018) ook interessanter voor creatieve gebruikers. Tijdens de presentatie liet Apple bijvoorbeeld zien dat je ook camera’s kunt aansluiten, mogelijk om geschoten foto’s over te zetten naar de iPad Pro.

Ook heb je straks de optie om muzikale instrumenten aan te sluiten via de usb-c-aansluiting en deze te gebruiken in apps waarmee je muziek kunt maken.

4. Sneller en makkelijker opladen

De iPad Pro (2018) wordt geleverd met een 18 Watt-usb-c-oplader en dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van het 10 Watt-stekkerblokje dat Apple jarenlang in de doos stopte. Hierdoor laadt de nieuwe iPad Pro een stuk sneller op dan zijn voorgangers, en dat was hard nodig. Oudere iPads hebben immers uren nodig om de accu weer helemaal bij te vullen.

ipad pro 2018 usb-c

We hopen stiekem dat Apple de 18 Watt-lader ook los gaat verkopen, zodat je ‘m ook kunt aanschaffen voor je iPhone om snel op te laden. Hiervoor moet je nu nog een Lightning-naar-usb-c-kabel (25 euro) en 30 Watt-MacBook-adapter (55 euro) kopen.

Lees ook: 4 vragen en antwoorden over sneller opladen op de iPhone

Meer over de nieuwe iPad Pro

De nieuwe iPad beschikt over een volledig nieuw design met een voorkantvullend scherm. Hierdoor is de homeknop met Touch ID verdwenen, zodat het scherm de volledige voorkant van de tablet inneemt. In tegenstelling tot de iPhone XS en iPhone XR heeft de iPad geen notch in het scherm.

Dit komt omdat de schermranden dik genoeg zijn om alle benodigde sensoren te verwerken. Dat is vooral bij de iPad erg handig, omdat je de tablet niet alleen horizontaal, maar ook verticaal gebruikt.

iPad Pro 2018

Hiervoor heeft Apple wat verbeteringen aan Face ID doorgevoerd, zodat deze je gezicht ook herkent als je de tablet gekanteld vasthoudt. Verder is de tablet voorzien van de A12X Bionic-chip, maar ontbreekt een hoofdtelefoonaansluiting.

Het 11 inch-model heef een vanafprijs van 899 euro, terwijl je voor de 12,9 inch-versie 1119 euro betaalt. Het apparaat is al te bestellen, waarna de eerste exemplaren op 7 november worden geleverd.

iPad Pro 2018-event: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu