Moeilijk te repareren iPad Pro heeft relatief kleine accu

Redactie
12 november 2015, 11:13
1 min leestijd
Moeilijk te repareren iPad Pro heeft relatief kleine accu

De iPad Pro is nog geen dag officieel verschenen of de eerste teardown is al uitgevoerd. Deze toont onder meer dat de accucapaciteit niet zo groot is als verwacht.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro teardown

iFixit staat erom bekend nieuwe (Apple-)producten meteen uit elkaar te halen zodra ze in de winkel liggen. Dit leverde ze al een ban van Apple op, nadat ze de Apple TV uit elkaar hadden gehaald. Dit houdt ze echter niet tegen, want ook de nieuwe iPad Pro moest eraan geloven.

Na het openen van de grote 12,9 inch-tablet valt op dat de locatie van het moederbord verschilt van eerdere Apple-tablets. Deze bevindt zich in tegenstelling nu in het midden van de iPad, waardoor ook de displaybekabeling in het midden samenkomt en de iFixit-techneuten het scherm moesten ondersteunen bij het loskoppelen. Dit bemoeilijkt eventuele reparaties, mocht iets kapot gaan aan de iPad Pro.

Kleinere accu

Tijdens de teardown ontdekte iFixit ook dat de accu van de iPad Pro makkelijker te vervangen is dan voorheen. Wel heeft Apple ingeleverd op wat de maximale capaciteit van de accu had kunnen zijn. Deze lijkt bij zijn voorgangers groter te zijn, zo is de conclusie. De voornaamste reden hiervoor is het nieuwe speakersysteem dat extra veel ruimte inneemt.

ipad pro teardown

Uiteindelijk besluiten ze bij iFixit dat de iPad Pro niet zo makkelijk te repareren is, mocht er iets kapot gaan. Ze geven de tablet namelijk slechts een score van drie uit tien punten. Die punten zijn voornamelijk te danken aan de makkelijker te vervangen accu, want overige componenten zijn veel lastiger te verwisselen.

Lees het laatste nieuws over de iPad Pro

Bron: iPad Pro
Categorie: Devices
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen