4 zaken die je moet weten over de grotere iPad

Gijs Ettes
4 mei 2015, 12:15
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over de grotere iPad

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Pro waar Apple momenteel aan werkt een drukgevoelig scherm, een usb-c-poort en een stylus die via bluetooth in verbinding staat met de grotere tablet.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt AppleInsider op basis van een bron die kennis heeft van Apple’s plannen. De afgelopen weken duiken er steeds meer geruchten op over de iPad Pro, die naar verluidt een 12,9 inch-scherm krijgt. Dat is aanzienlijk groter dan het 9,7 inch-scherm van de iPad Air 2, de grootste en krachtigste tablet die Apple momenteel in zijn portfolio heeft.

1. Meegeleverde iPad Pro stylus

Of en wanneer de iPad Pro precies verschijnt, is vooralsnog niet duidelijk. Wel wordt er mondjesmaat meer bekend over de mogelijkheden van het apparaat. Zo zou er nfc aan boord zijn voor het draadloos koppelen van accessoires, en zou er een drukgevoelige pen in ontwikkeling zijn waarmee je de iPad kunt bedienen en schetsen kunt maken.

Eerder gingen geruchten dat de iPad Pro stylus apart verkrijgbaar zou worden, maar volgens AppleInsider is het pennetje ingebouwd in de behuizing van de iPad.

2. Beter touchscreen met Force Touch

Een interessant gerucht met betrekking tot de iPad Pro is dat de tablet een verbeterd touchscreen met Force Touch krijgt. Deze feature, waardoor het scherm lichte aanrakingen kan onderscheiden van harde drukken, is momenteel al op de Apple Watch en op de nieuwe MacBooks te vinden. Daardoor kun je bepaalde acties uitvoeren, zoals het sneller doorspoelen van een video.

3. Twee poorten

Aan de onderzijde van de nieuwe iPad is hoogstwaarschijnlijk een usb-c-poort te vinden, die overweg kan met een groot aantal verschillende accessoires en apparaten. Of de poort de Lightning-connector gaat vervangen, is niet zeker. Uitgelekte cases voor de iPad Pro hadden uitsparingen voor zowel een usb-c als Lightning-poort, dus mogelijk kun je van beide gebruikmaken.

4. Snellere processor

Tot slot zal de iPad Pro voorzien worden van Apples nieuwste mobiele processor, de A9-chip. Dit is een verbeterde versie van de chip die de iPhone 6 en 6 Plus aandrijft. Of de nieuwe iPad ook beschikt over meer werk- en opslaggeheugen, is niet duidelijk.

Het laatste nieuws over de iPad

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu