‘iPad Pro heeft schermprobleem: beeld blijft hangen, of reageert niet’
Michel van 't Klaphek

Reageert jouw iPad Pro slecht, of blijft het display soms ‘hangen’? Dan ben je niet de enige. Meerdere iPad Pro-bezitters hebben last van schermproblemen. Apple heeft nog niet op de klachten gereageerd.

iPad Pro schermprobleem

Het gaat hier om de versies uit 2017 en van vorig jaar. Op de fora van MacRumors en Apple neemt het aantal klachten de afgelopen dagen toe. Bij sommige mensen hapert het scherm, waardoor een visualisatie blijft ‘hangen’, terwijl bij anderen aanrakingen niet worden geregistreerd.

Coolblue Unieke Apple Deals

Zo schrijft iemand op het Apple-forum dat de letters O, K, I en J niet goed werken. Tijdens het typen wordt de aanraking niet direct geregistreerd, waardoor de knoppen dubbel ingedrukt moeten worden. Ook hebben sommige mensen last van een hapering tijdens het scrollen, bijvoorbeeld in Safari.

Apple zelf heeft nog geen verklaring naar buiten gebracht. Ondertussen melden sommige mensen dat hun probleem is opgelost door de Apple Pencil opnieuw aan hun iPad Pro te koppelen. Ook zou een reset naar de fabrieksinstellingen soms succes opleveren.

Zo los je het op

Het is nog niet duidelijk hoe omvangrijk de problemen zijn, en wat de oorzaak is. Aangezien het om zowel de 2017- als 2018-versie gaat, is er mogelijk iets aan de hand met de hardware. Aan de andere kant zou ook iOS 12.2, dat onlangs uitkwam, bij sommige mensen met een nieuwe iPad Pro voor problemen kunnen zorgen.

Wanneer je last hebt van schermproblemen is het belangrijk om contact op te nemen met Apple, of de winkel van aankoop.  De iPad Pro is nog binnen de fabrieksgarantie en de medewerkers kunnen je verder helpen. Neem contact op met de Apple klantenservice of bezoek één van de winkels. Wanneer het probleem niet te repareren is, krijg je een vervangend exemplaar. Maak daarom vooraf een back-up van je iPad. Zo raak je geen belangrijke gegevens kwijt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.