De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘iPad Pro release later dit jaar tegelijk met iOS 9’

Rutger Otto
20 augustus 2015, 8:31
2 min leestijd
‘iPad Pro release later dit jaar tegelijk met iOS 9’

Het lijkt erop dat de iPad Pro eindelijk in productie gaat. Met een stylus die Force Touch ondersteunt. Maar het wachten is nog niet afgelopen.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro release pas later dit jaar

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft in een brief aan investeerders laten weten dat de 12,9-inch iPad Pro in september of oktober in massaproductie gaat. Mocht hij gelijk hebben, dan is het mogelijk dat de iPad Pro later dit jaar nog uitgebracht kan worden, misschien nog voor de feestdagen.

Volgens Kuo krijgt de iPad Pro een stylus die werkt met Force Touch. Daarmee zou het gemakkelijker zijn om op het grotere scherm van de nieuwe iPad te navigeren. Het zou de eerste keer zijn dat Apple zelf een stylus meelevert met de iPad. Steve Jobs was daar altijd op tegen, hij vond dat een touchscreen met je vingers bediend moest worden.

ipad pro release ios 9 toetsenbord

Vanaf iOS 9.1

Overigens zou Apple al iPad Pro’s aan het testen en gebruiken zijn. Het analysebureau AppSee, dat bijhoudt welke apparaten apps draaien, heeft een iPad 6,8 gespot in de resultaten. Deze iPad-code bestaat nog niet en bovendien heeft het scherm een resolutie van 2732 bij 2048 pixels. Het lijkt hier dus te gaan om de iPad Pro van 12,9-inch.

Interessant is wel dat hij deze iPad op iOS 9.1 draait. Dat kan er op wijzen dat het nog wel even duurt voordat we met de iPad Pro aan de slag kunnen. Volgende maand wordt iOS 9 geïntroduceerd, waarschijnlijk kondigt Apple iOS 9.1 en een nieuwe iPad later dit jaar aan in een apart evenement. Het is goed mogelijk dat iOS 9.1 in het teken komt te staan van grote iPad-verbeteringen, bijvoorbeeld voor de stylus of de komst van een usb-c poort in het toestel.

iPad-verkoop

Het gaat niet heel goed met de iPad-verkoop van Apple. Hoewel ceo Tim Cook vertrouwen heeft dat de verkoop weer zal aantrekken, is daar misschien wel een compleet nieuw model voor nodig. Met een grote iPad Pro zou het wellicht voor bedrijven interessant worden om te gebruiken. De iPad Pro zou naast de iPad (Air) van 9,7-inch en iPad mini van 7,9-inch een derde formaat bieden voor klanten.

Lees meer over de iPad Pro

Bron: AppSee
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu