‘Grotere iPad Pro verschijnt pas volgend jaar’

Gijs Ettes
11 mei 2015, 15:49
1 min leestijd
‘Grotere iPad Pro verschijnt pas volgend jaar’

Naar verluidt brengt Apple dit jaar geen grotere iPad uit. Volgens ETnews is de iPad Pro release uitgesteld naar volgend jaar. Wat de tablet precies gaat kosten, is niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro release in 2016’

De afgelopen weken is het nodige over de grotere iPad Pro uitgelekt, waaronder het schermformaat (naar verwachting 12,9 inch) en de implementatie van Force Touch. Dankzij dat laatste zou de tablet in staat zijn om lichte aanrakingen te kunnen onderscheiden van harde drukken. Dat is bijvoorbeeld handig voor het maken van schetsen en het uitvoeren van bepaalde acties.

ipad pro release

ETnews meldt nu dat de iPad Pro release volgend jaar zal plaatsvinden. De tablet is naar verluidt al meerdere keren uitgesteld door productieproblemen en een beperkte aanvoer van schermen. Voor de iPad Pro kiest Apple mogelijk voor een nieuw type touchscreen dat is voorzien van speciaal nanomateriaal en beter in staat is om aanrakingen te onderscheiden. Het scherm moet daardoor preciezer werken, wat handig is bij het maken van schetsen en aantekeningen.

Dat laatste moet sowieso gemakkelijker worden bij de iPad Pro dankzij een meegeleverde stylus die is geïmplementeerd in de behuizing. Verder beschikt de grotere iPad mogelijk over nfc voor het draadloos koppelen van accessoires, en een usb-c-poort aan de onderzijde die overweg kan met een groot aantal verschillende apparaten.

Of de poort de Lightning-connector gaat vervangen, is niet zeker. Uitgelekte cases voor de iPad Pro hadden uitsparingen voor zowel een usb-c als Lightning-poort, dus mogelijk kun je van beide gebruikmaken. Tot slot wordt de iPad Pro waarschijnlijk voorzien van Apples nieuwste mobiele processor, de A9-chip. Dit is een verbeterde versie van de chip die de iPhone 6 en 6 Plus aandrijft.

Het laatste nieuws over de iPad Pro

Bron: ETnews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu