De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘iPad Pro krijgt 12,9 inch-scherm met haarscherpe resolutie’

Gijs Ettes
16 juni 2015, 8:00
1 min leestijd
‘iPad Pro krijgt 12,9 inch-scherm met haarscherpe resolutie’

De geruchten omtrent de iPad Pro volgen elkaar in rap tempo op. Gisteren hintte het keyboard in de iOS 9 bèta al naar het bestaan van de grotere tablet, die waarschijnlijk een 12,9 inch-scherm krijgt met een resolutie van 2732 bij 2048 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Groter en scherper display

Dat claimen althans de iOS-ontwikkelaars Hiraku Wang en Steve Troughton-Smith. Code in iOS 9 verwijst overigens naar een resolutie van 1366 bij 1024 pixels, maar volgens Wang wordt dit uiteindelijk geschaald naar een Retina-resolutie van 2732 bij 2048 pixels. De pixeldichtheid zou dan uitkomen op circa 263 pixels per inch, waardoor afzonderlijke beeldpunten nauwelijks zijn te onderscheiden.

ipad pro release split view
Multitasking op de iPad.

Bovendien biedt de hogere resolutie meer mogelijkheden voor multitasking. Vanaf iOS 9 heeft de iPad de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te draaien, en daarbij is de extra schermruimte natuurlijk meer dan welkom. Bovendien zal het keyboard in de nieuwe iOS-versie zich aanpassen aan het scherpere display, door een extra regel symbolen te tonen en tab- en capslock-knoppen aan de linkerkant.

Verwachte iPad Pro release

De iPad Pro release vindt naar verwachting dit najaar plaats, al gaan er ook geruchten dat Apple de grotere tablet pas in 2016 uitbrengt. Mogelijk wordt de iPad voorzien van een multifunctionele usb-c-poort, stereo speakers en de optie om meerdere gebruikersprofielen aan te maken. Ook zou de Pro beschikken over een stylus en een accurater, drukgevoelig scherm. De tablet zou voornamelijk zijn gericht op het onderwijs en de zakelijke markt.

Het laatste nieuws over de iPad Pro

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu