De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video: Apple denkt nog steeds dat de iPad Pro je laptop kan vervangen

Lars Paijmans
2 augustus 2016, 13:37
1 min leestijd

Iedereen lijkt het er al lang over eens te zijn dat de iPad Pro een uitstekende tablet is, maar je laptop niet zal vervangen. Alleen Apple is hier nog niet van overtuigd, en probeert dit in een nieuwe iPad Pro-reclame te bewijzen.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro reclame toont tablet als laptopvervanger

Volgens Apple draait het bij computers tegenwoordig om veelzijdigheid, en dat is precies waar de iPad Pro zo goed in is. In een reclamevideo genaamd ‘What’s A Computer’ van een halve minuut, zien we hoe de tablet met een Smart Keyboard gebruikt kan worden om tekst te verwerken, en hoe je een seconde later een tekening kunt maken met een beetje hulp van een Apple Pencil (of het topje van je vinger).

iPad Pro reclame

Wat dit betreft heeft Apple een punt. Dankzij iOS is de iPad Pro bij uitstek geschikt als je een apparaat met touchscreenbesturing zoekt, al gaat het wat ons betreft wat ver om de iPad hierdoor meteen als laptopvervanger in de markt te zetten.

In het verleden zijn we al uitgebreid ingegaan op dit onderwerp. Zo is iOS vergeleken met OS X en Windows te gesloten, is het multitasken te beperkt en zijn er door de beperkingen van de App Store te weinig manieren om de functies van de tablet uit te breiden naar iets wat in de buurt komt van een laptop. Dit neemt echter niet weg dat de iPad Pro zowel als 12.9 als 9.7 inch formaat een fantastische tablet is, maar ook niet meer dan dat. Je leest alles over de tablet in onze iPad Pro review.

Lees ook: Opinie: de iPad schiet als laptopvervanger op te veel vlakken tekort

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu