‘Productie van grote iPad Pro uitgesteld, krijgt mogelijk usb 3.0’

Rutger Otto
5 maart 2015, 8:53
2 min leestijd
‘Productie van grote iPad Pro uitgesteld, krijgt mogelijk usb 3.0’

De iPad Pro lijkt er toch echt te komen, maar we moeten er nog een tijdje op wachten. De productie van de grotere iPads zou zijn uitgesteld tot september.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro productie

Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De iPad met 12,9-inch scherm zou nu voor september gepland staan om in productie te gaan. Apple had eigenlijk dit kwartaal al met de maak van de iPad Pro willen beginnen, maar door vertraging in de levering van schermpanelen ging dat niet door, zo zeggen de bronnen.

De geruchten dat Apple aan een grote iPad werkt gaan al een tijdje. Zo zijn er renders getoond van de Pro-versie en zijn er hoezen en cases opgedoken voor Apples grotere tablet. De iPad Pro zou een scherm van maar liefst 12,9-inch krijgen, bijna net zo groot als van de 13-inch MacBooks. Deze iPad zou naast de reguliere iPad (9,7-inch) en de iPad mini (7,9-inch) verkocht gaan worden.

ipad pro productie
iPad Pro concept (MacBook voor schaal)

Aantrekkelijk voor zakenmensen

Volgens Bloomberg is de grotere tablet één van de plannen die Tim Cook heeft om de verkoop van de iPad een nieuwe boost te geven. De laatste jaren zijn de verkoopaantallen van de tablet namelijk ingezakt. Met de iPad Pro moet de tablet ook meer aantrekkelijk gaan worden voor zakenmensen.

Zo meldt The Wall Street Journal dat Apple nieuwe functies aan de iPad toevoegt. Een bron heeft gezegd dat het bedrijf nadenkt over nieuwe aansluitingen voor de tablet om er een muis en toetsenbord aan te kunnen koppelen. Ook zou er een usb 3.0-aansluiting in verwerkt kunnen zijn om snel data over te zetten. Daarnaast zou Apple werken aan technologie waarmee de iPad Pro sneller oplaadt.

Stylus

ipad pro

Apple heeft de iPad Pro nog niet aangekondigd, maar de geruchten circuleren al maanden. De tablet zou een stylus krijgen om het scherm beter te kunnen bedienen. Ook dit zou met het oog op de zakenwereld gebeuren: als Apple zo’n pen maakt, zouden ontwikkelaars er productiviteits-apps voor kunnen maken wat werken op de tablet makkelijker maakt.

Lees meer over de iPad

Bronnen: Bloomberg, WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu