iPad Pro vanaf 17 november in Nederland: ook prijzen bekend
Rutger Otto

De Nederlandse prijzen en releasedatum van de iPad Pro waren onbekend, maar nu heeft een Nederlandse webshop ze bekendgemaakt.

iPad Pro release in Nederland

Hoewel op de website van Apple nog steeds valt te lezen dat de iPad Pro ‘vanaf november’ verschijnt, heeft de Nederlandse webshop Centralpoint.nl al releasedata en prijzen van de tablet gepubliceerd. Die informatie dook op in de data van de koopvergelijker van iPhoned.nl en is ook op de website van Centralpoint te zien.

ipad pro verkrijgbaarheid

Volgens de aanbieder wordt de voorraad op 17 november verwacht. Enkele dagen geleden werd bekend dat de grootste iPad tot nu toe vanaf 11 november in de verkoop gaat. Dat zou in elk geval voor de Verenigde Staten gelden. In Nederland zijn we dus een kleine week later aan de beurt, al is het mogelijk dat de Apple Store hem al eerder heeft.

iPad Pro prijs

De webshop vermeldt verder ook de prijzen van de verschillende modellen:

Model Kleur Prijs
Apple iPad Pro 32GB WiFi Spacegrijs € 919,- Bekijken
Apple iPad Pro 32GB WiFi Zilver € 919,- Bekijken
Apple iPad Pro 32GB WiFi Goud € 919,- Bekijken
Apple iPad Pro 128GB WiFi Spacegrijs € 1099,- Bekijken
Apple iPad Pro 128GB WiFi Zilver € 1099,- Bekijken
Apple iPad Pro 128GB WiFi goud € 1099,- Bekijken
Apple iPad Pro 128GB WiFi / cellular Spacegrijs € 1249,- Bekijken
Apple iPad Pro 128GB WiFi / cellular Zilver € 1249,- Bekijken
Apple iPad Pro 128GB WiFi / cellular Goud € 1249,- Bekijken

 

Deze bedragen lagen in lijn van verwachting, na het uitlekken van de prijzen in Duitsland, die voor elk model 20 euro lager liggen. Hetzelfde prijsverschil zagen we eerder al met de komst van de Apple Watch, die in Nederland eveneens duurder is.

Meer over de iPad Pro

De iPad Pro is de nieuwste tablet van Apple. Hij heeft een schermgrootte van 12,9-inch en is daarmee de grootste iPad die Apple tot nu toe heeft gemaakt. De iPad Pro komt er in drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs. Verder is de tablet voorzien van een snelle A9X-chip en heeft hij een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een FaceTime-camera van 1,2 megapixels. Zoals je hierboven kunt lezen, is hij er in twee opslaggroottes: 32GB en 128GB.

De iPad Pro is vooral gericht op zakelijke gebruikers. Met het Smart Keyboard maak je er een soort laptop van en dankzij Split View zet je twee apps naast elkaar op het grote scherm, zodat je beter kunt multitasken.

Lees meer over de iPad Pro

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.