5 nieuwe geruchten rondom Apples nieuwe tablet: de iPad Pro

Rutger Otto
8 september 2015, 9:05
2 min leestijd
5 nieuwe geruchten rondom Apples nieuwe tablet: de iPad Pro

Kondigt Apple hem woensdag wel of niet aan: de iPad Pro met groter scherm. Hij zou in elk geval flink duur worden en een toetsenbord of stylus wordt niet meegeleverd.

Lees verder na de advertentie.

1. Eerste levering in november

Dat schrijft 9to5Mac, dat anonieme bronnen sprak. De productie van de iPad Pro, die naar verwachting een scherm van 12,9 inch krijgt, zou een beetje vertraagd zijn. Apple kondigt de tablet mogelijk wel woensdag tijdens het speciale event aan, maar de eerste pre-orders zijn volgens de bronnen pas in oktober en worden vervolgens eind november geleverd.

2. Ruime opslag

Daarnaast zou het basismodel van de iPad Pro 64GB opslagruimte krijgen. Dat is opvallend, want de goedkoopste iPad Air- en iPad mini-modellen worden met 16GB geleverd. Apple zou daarnaast ook een iPad Pro met 128GB aanbieden, die logischerwijs duurder is. Onder de motorkap zal Apple de iPad Pro uitrusten met een A9X-chip.

iPad mini

3. iOS-versie en kleuren

De iPad Pro zal niet direct met iOS 9 verschijnen, het mobiele besturingssysteem van Apple dat waarschijnlijk deze maand nog is te downloaden. Als de iPad Pro verschijnt, draait hij naar verwachting op iOS 9.1. Verder zal de tablet er in drie kleuren komen: goud, zilver en spacegrijs.

4. iPad Pro prijs

De duurste versie van de iPad Pro wordt volgens de bronnen voorzien van mogelijkheden voor mobiel internet. De prijs daarvan zal overeen komen met die van MacBooks. Dat betekent dat je rekening moet houden met een prijs van ruim 1000 euro. Een stylus of draadloos toetsenbord wordt niet meegeleverd. Professionals zullen straks dus echt gaan kiezen tussen een iPad Pro of een MacBook.

ipad pro release ios 9 toetsenbord

5. Twee apps naast elkaar

Dankzij de nieuwe A9X-chip (die een stuk krachtiger is dan de A8X-chip uit de iPad Air 2) is het voor de iPad Pro mogelijk om twee apps in volledige grootte naast elkaar te tonen in portretmodus. Verder zal de iPad voorzien worden van vier stereo-speakers.

Apple event

Woensdagavond vindt het Apple event plaats, waar het bedrijf alle nieuwe apparaten (en software) uit de doeken doet. De show begint om 19 uur, wij zullen er op iPhoned live verslag van doen.

Lees meer over de iPad Pro

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu