De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple: ‘Dit is waarom sommige iPad Pro’s krom zijn’

Michel van 't Klaphek
22 december 2018, 9:33
2 min leestijd
Apple: ‘Dit is waarom sommige iPad Pro’s krom zijn’

Een teleurgestelde bezitter van een kromme iPad Pro (2018) kreeg een opmerkelijke reactie op zijn e-mail naar Apple met verzoek om tekst en uitleg. Een van de topmannen bij het bedrijf reageerde persoonlijk op zijn bericht. Dit is wat Apple te zeggen heeft over de ontstane ophef.

Lees verder na de advertentie.

Apple reageert op iPad Pro-ophef

Sommige nieuwe iPad Pro’s hebben een enigszins verbogen behuizing. Dit verwacht je niet van zo’n prijzige tablet en dus voelde Apple zich afgelopen week genoodzaakt tot het geven van tekst en uitleg. De boodschap van het bedrijf uit Cupertino was echter opmerkelijk.

iPad-Pro-2018-buigen

In gesprek met The Verge zei een Apple-woordvoerder dat de getroffen iPad Pro’s geen defect hebben, maar dat de kromming ‘normaal’ is. Uiteraard leverde dit de nodige verontwaardige reacties van bezitters op. Een van deze iPad Pro-eigenaren besloot een e-mail te sturen naar Apple CEO Tim Cook en kreeg antwoord.

Niet de eindverantwoordelijke zelf, maar Dan Riccio, vicepresident Hardware Engineering bij het bedrijf, reageerde. Volgens de topman voldoet de nieuwe iPad Pro aan alle kwaliteitseisen en controles.

‘Net zo dik als vier vellen A4-papier’

De dikte van de behuizing aan beide zijden mag maximaal 400 microns verschillen, en de nieuwe tablet voldoet hieraan. 400 microns is kleiner dan een halve millimeter en vergelijkbaar met de dikte van vier op elkaar liggende vellen A4-papier. Volgens Riccio verbuigt de iPad Pro niet door dagelijks gebruik.

De vlakheid van de iPad Pro (2018) is hierdoor zelfs kleiner dan bij vorige versies. Bovendien benadrukt de technicus dat de dikte of kromming van de behuizing geen invloed heeft op de werking van je tablet. Tot slot laat hij weten dat Apple binnenkort met een officieel statement komt, al is niet duidelijk wanneer.

Direct na het uitkomen van de nieuwe iPad Pro lieten klanten weten dat hun exemplaar enigszins krom was. Deze buiging wordt waarschijnlijk veroorzaakt tijdens het productieproces, als zowel de plastic als metalen onderdelen gekoeld moeten worden.

Ruil je iPad Pro om

Heeft jouw nieuwe iPad Pro last van een gebogen behuizing? Dan kun je de tablet omruilen. Maak hiervoor een afspraak bij een Apple Store bij jou in de buurt, of online. Het winkelpersoneel is op de hoogte van de situatie en geeft je een vervangend exemplaar mee. Vergeet vooraf geen back-up te maken zodat je geen persoonlijke gegevens verliest.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen