Nieuw gerucht wijst wederom op iPad Pro onthulling vanavond
Gijs Ettes

Dit jaar breekt Apple waarschijnlijk met de traditie om op een apart evenement de nieuwe iPads aan te kondigen. De iPad Mini 4 en iPad Pro onthulling vindt vanavond plaats, gelijktijdig met de presentaties van de nieuwe iPhones en Apple TV.

iPad Pro onthulling

Het Apple-event dat vanavond om 19.00 uur plaatsvindt en is te volgen via een livestream, zit tjokvol aankondigingen van nieuwe producten. Volgens de bekende en goed ingevoerde blogger John Gruber van Daring Fireball organiseert Apple geen apart evenement in oktober, maar kunnen we naast de iPhone 6S (Plus) en Apple TV ook nieuwe iPads verwachten. Gruber baseert zich op bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple.

ipad pro onthulling

Lange tijd gingen geruchten dat Apple de iPad Pro onthulling zou uitstellen tot later dit jaar, maar volgens de laatste berichten wordt de 12,9 inch-tablet ‘gewoon’ vanavond gepresenteerd. De nieuwe iPad krijgt naast een groter scherm ook een krachtigere A9X-chip die het mogelijk maakt om twee apps fullscreen naast elkaar te draaien. Daarnaast wordt het apparaat waarschijnlijk – net als de nieuwe iPhones – voorzien van een drukgevoelig Force Touch-scherm. Een keyboarddock en stylus zouden apart verkrijgbaar worden.

Daarnaast kunnen we een upgrade voor de iPad Mini verwachten en zal het Apple-event in het teken staan van meer mogelijkheden voor iOS 9 en Siri, die voortaan onder meer Vlaams spreekt en natuurlijker taalgebruik begrijpt. Ook verwachten we dat Apple kort stilstaat bij OS X 10.11 El Capitan en het vernieuwde watchOS 2, dat de Apple Watch stukken functioneler maakt.

Apple livestream: volg de onthulling van de iPhone 6S, Apple TV en meer (vanaf 19u)

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.