‘iPad Pro en iPad mini 4 worden volgende week onthuld’
Wouter Nijsen

Volgens een nieuw bericht worden de iPad Pro en iPad mini 4 volgende week tijdens het iPhone-event onthuld. De tablets zouden vervolgens in november beschikbaar worden.

iPad Pro onthulling op 9 september

Het lijkt er op dat Apple volgende week tijdens het iPhone-event een volle planning heeft. Op het evenement worden hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6S, 6S Plus en een nieuwe Apple TV aangekondigd, maar mogelijk ook de iPad Pro en iPad mini 4 uit de doeken gedaan. Dat meldt althans 9to5Mac op basis van verschillende betrouwbare bronnen.

ipad pro release ios 9 toetsenbord

Volgens de bronnen wordt de iPad Pro in november in de winkels gelegd, en kunnen geïnteresseerden de tablet tot eind oktober pre-orderen. Het is echter ook mogelijk dat Apple nog eventjes wacht met de onthulling van het apparaat. Het bedrijf uit Cupertino organiseert elk jaar een evenement in oktober, wat voor de nieuwe iPads niet eens zo onlogisch zou zijn.

Wat we weten over de nieuwe tablets

De 12,9-inch iPad Pro moet de grootste tablet ooit van Apple worden en diverse vernieuwingen doorvoeren. Zo zou het apparaat een stylus krijgen die samenwerkt met Force Touch, de technologie die het scherm van de iPad drukgevoelig maakt. Ook worden er betere specificaties verwacht en draait de tablet hoogstwaarschijnlijk op iOS 9.

De iPad mini 4 volgt de iPad mini 3 op en zou nog dunner dan deze tablet zijn. Daarnaast wordt verwacht dat de mini 4 een snellere A8-chip (bekend van de iPhone 6 en 6 Plus), ondersteuning voor multitasking en iOS 9 krijgt.

Het laatste nieuws over de iPad Pro

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.