Apple onthult iPad Pro met 12,9 inch-scherm, Apple Pencil en Smart Keyboard

Gijs Ettes
9 september 2015, 19:30
2 min leestijd
Apple onthult iPad Pro met 12,9 inch-scherm, Apple Pencil en Smart Keyboard

Apple heeft vanavond de iPad Pro officieel onthuld. De nieuwe tablet is een flinke slag groter dan voorgaande iPads en valt op door het 12,9 inch-scherm, dat 5,6 miljoen pixels bevat en meerdere apps naast elkaar kan weergeven.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro officieel: dit moet je weten

De nieuwe iPad Pro is de grootste en krachtigste iPad die Apple ooit heeft gemaakt. De tablet verschijnt in november en kost 799 dollar voor het 32GB-model met wifi en 949 dollar voor het 128GB-model met wifi. Het 128GB-model met 4G kost 1079 dollar.

De iPad Pro heeft een fraai 12,9 inch-scherm met een resolutie van 2732 bij 2048 pixels. De extra schermruimte zorgt ervoor dat je een volledig virtueel keyboard tot je beschikking hebt en gemakkelijk twee apps naast elkaar kunt gebruiken. Dit maakt de tablet aantrekkelijker voor zakelijk gebruik.

ipad pro officieel

Verder is er een zogenoemd Smart Keyboard (169 dollar) apart verkrijgbaar. Dit heeft wat weg van het keyboard van de Microsoft Surface en tovert de iPad om tot een compacte laptop. iOS 9 past zich automatisch aan als je de Smart Keyboard aansluit. Ook nieuw is de Apple Pencil (99 dollar), een capacitieve stylus die net als het keyboard speciaal is ontwikkeld voor de iPad Pro.

Je kunt er accuraat mee schrijven, tekenen en meer. De Pencil werkt samen met de Notities-app, Mail en diverse andere apps als Procreate en YouMake. Adobe brengt speciale apps voor de iPad Pro uit en ook Microsoft heeft zijn Office-pakket (Word, PowerPoint, Excel) geoptimaliseerd voor de tablet.

Het basismodel van de grotere iPad krijgt 64GB opslag, maar er wordt later dit jaar ook een model met 128GB beschikbaar. Beide versies zijn verder identiek, met een 12,9 inch-scherm, een krachtige 64-bit Apple A9X-chip en drie kleuren (goud, zilver en spacegrijs) om uit te kiezen. De A9X is bijna 2 keer zo krachtig als de A8X-chip in de vorige iPad. De grafische prestaties zijn zelfs 360 keer beter dan voorheen. Volgens Apple is de iPad Pro dankzij de krachtige hardware sneller dan de meeste portable laptops die het afgelopen jaar zijn verschenen.

De accuduur van de iPad Pro zal zo’n tien uur bedragen. Verder zijn er vier stereospeakers aan boord en optionele ondersteuning voor 4G-internet.

ipad pro officieel

Lees meer over de iPad Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu