Gerucht: iPad Pro en MacBook Pro krijgen eind 2020 mini-led-scherm

Michel van 't Klaphek
2 december 2019, 19:06
2 min leestijd
Gerucht: iPad Pro en MacBook Pro krijgen eind 2020 mini-led-scherm

Eind volgend jaar krijgt de 12,9 inch-iPad Pro als eerste Apple-apparaat een mini-led-scherm. Niet veel later volgt ook de 16 inch-MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro en MacBook Pro krijgen mini-led-scherm’

Dat claimt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens de insider wil Apple uiteindelijk zo’n vier tot zes apparaten met mini-led-scherm uitbrengen. De 12,9 inch-iPad Pro zou de primeur krijgen. Deze krachtige tablet komt volgens Kuo in het derde kwartaal van volgend jaar uit. Naast een nieuwe schermtechniek heeft de tablet ook een krachtigere A14X-processor, aldus de kenner.

MacBook Pro 16-inch officieel

Daarna, in het vierde kwartaal van volgend jaar, is de 16 inch-MacBook Pro aan de beurt. Volgens Kuo stapt de krachtige laptop als tweede Apple-apparaat over op het mini-led-scherm. Dan blijven er dus nog twee tot vier apparaten over die komende jaren dit nieuwe scherm krijgen. Volgens Kuo komen deze producten in de loop van maximaal drie jaar uit.

Momenteel gebruikt Apple twee soorten schermtechnieken: oled en lcd. Eerstgenoemde tref je op alle iPhones met Face ID, zoals de iPhone 11 Pro. Ook de Apple Watch heeft een oled-scherm. MacBooks en iPads zijn uitgerust met lcd-schermen. Het is dan ook logisch dat Apple oled-schermen voor deze productgroepen overslaat, en direct voor mini-led kiest.

Ook interessant: 6 verbeteringen van de kersverse 16 inch-MacBook Pro: het upgraden waard, of niet?

Over mini-led

Volgens Kuo werkt Apple op de achtergrond al jaren aan de mini-led-schermen. Deze nieuwe techniek biedt onder meer een betere kleurweergave, duidelijkere contrasten en ‘localized dimming’. Hiermee kun je bijvoorbeeld de ene kant van het scherm uitzetten, terwijl de andere zijde actief blijft.

Bovenal zijn mini-led-schermen dunner dan de huidige oled- en lcd-displays. Hierdoor springen ze niet alleen zuiniger met de accuduur van een iPad of MacBook om, maar blijft er ook meer ruimte over voor andere onderdelen. Tot slot zouden mini-led-schermen een stuk minder snel inbranden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen