Gerucht: Nieuwe iPad Pro in maart, krijgt mini-led-scherm

Michel van 't Klaphek
8 januari 2021, 8:57
2 min leestijd
Gerucht: Nieuwe iPad Pro in maart, krijgt mini-led-scherm

Volgens een gerucht brengt Apple in maart twee nieuwe iPad Pro’s uit. Het grootste model zou een mini-led-scherm krijgen, een nieuwe schermtechniek die voor een langere levensduur zorgt.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro met mini-led-scherm in maart’

Het gerucht is afkomstig van MacOtakara. De Japanse website geeft aan dat Apple in maart twee iPad Pro’s uitbrengt. De formaten blijven vertrouwd: 11 en 12,9 inch. Volgens MacOtakara maakt het grootste model de overstap naar mini-led. De kleinere iPad Pro behoudt zijn oled-paneel, aldus de website.

ipad pro mini-led

Qua design lijkt er weinig te veranderen. MacOtakara geeft aan dat het 12,9 inch-model een iets dikkere behuizing heeft dan het huidige model om plaats te bieden aan de nieuwe schermtechniek. Het compactere model zou even groot zijn als de huidige 11 inch-iPad Pro.

Ook qua cameraopstelling verwachten we geen verrassingen. Dit betekent dat de iPad Pro (2021) twee lenzen krijgt: een 12 megapixel-groothoeklens en 10 megapixel-ultragroothoek. Ook de LiDAR-scanner is weer van de partij. Deze dieptesensor verbetert foto’s en maakte eind vorig jaar de overstap naar de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

MacOtakara houdt de lippen stijf op elkaar wat betreft adviesprijzen. De huidige iPad Pro begint bij 899 euro voor het 11 inch-model. Voor de grotere (12,9 inch) variant leg je minstens 1119 euro op tafel.

Wat is mini-led?

Er gaan al jaren geruchten rond dat Apple de overstap naar mini-led zou maken. Dit schermtype heeft meerdere voordelen ten opzichte van lcd en oled, de huidige schermtypes die door Apple gebruikt worden.

Mini-led heeft bijvoorbeeld een hoger contrast, waardoor de beeldkwaliteit erop vooruitgaat. Ook is de schermtechniek goedkoper te produceren dan oled en energiezuiniger. Hierdoor wordt de batterijduur van je Apple-apparaat verlengd.

Lees verder: Waarom Apple overstapt op mini-led: 4 voordelen op een rij

Maakt Apple de overstap?

Apple zou niet alleen de iPad willen overzetten naar mini-led. Ook de MacBook Pro en iMac Pro zouden op de nominatielijst staan om dit jaar de overstap te maken. De iPhone lijkt daarentegen voorlopig oled te gebruiken. Alle iPhone 12-telefoons maken gebruik van deze schermtechniek. De iPhone 11 heeft daarentegen nog een lcd-paneel, terwijl de iPhone 11 Pro (Max) wel een oled-display heeft.

Het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu