‘Stylus maakt iPad Pro aantrekkelijker voor bedrijfsleven’

Gijs Ettes
19 januari 2015, 10:23
2 min leestijd
‘Stylus maakt iPad Pro aantrekkelijker voor bedrijfsleven’

Als de laatste berichten over de iPad Pro kloppen, dan zal Steve Jobs zich waarschijnlijk omdraaien in zijn graf. Apple zou namelijk van plan zijn om de tablet uit te brengen met een stylus.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro met stylus

iPad Pro met stylus

De grotere 12,9 inch-iPad waar al maanden geruchten over gaan, krijgt mogelijk een apart pennetje waarmee je schetsen en tekeningen kunt maken. Steve Jobs was nooit fan van de stylus. In 2010 betoogde hij nog dat als een tablet van een stylus wordt voorzien, de fabrikant het waarschijnlijk heeft verpest. Zijn opvolger Tim Cook gebruikt doorgaans mildere bewoordingen en slaat met de nieuwe iPad mogelijk een andere weg in.

De berichten over de iPad Pro met stylus zijn afkomstig van marktanalist Ming-chi Kuo van KGI Securities, die vaker accurate voorspellingen doet over onaangekondigde Apple-producten. Volgens Kuo wordt de stylus een apart verkrijgbaar accessoire en wordt hij niet meegeleverd, om te voorkomen dat de prijs van de nieuwe iPad hoger wordt. De eerste versie van het pennetje wordt waarschijnlijk simpel en voorzien van een Lightning-connector om hem op te laden. Toekomstige modellen zouden beschikken over een gyroscoop voor handschriftherkenning en de optie om draadloos op te laden.

Aantrekkelijker voor zakelijke gebruikers

iPad Pro met stylus

Het idee achter de stylus is dat deze de gebruikerservaring van de iPad verbetert; het pennetje is niet bedoeld als unieke feature om de verkoop van de tablet te stimuleren. Kuo geeft aan dat de stylus de iPad aantrekkelijker kan maken voor gebruikers uit het bedrijfsleven en het onderwijs. Als Apple een dergelijk pennetje maakt, zouden ontwikkelaars meer geneigd om productiviteits-apps te maken die er gebruik van maken.

Welke bronnen Kuo heeft gebruikt, is niet duidelijk. We zullen hem daarom moeten vertrouwen op zijn reputatie. Eerder wist hij diverse specificaties van de tweede iPad Air juist te voorspellen.

Het laatste nieuws over de iPad

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu