Tim Cook: ‘iPad Pro gaat de laptop van veel mensen vervangen’

Rutger Otto
10 november 2015, 9:08
2 min leestijd
Tim Cook: ‘iPad Pro gaat de laptop van veel mensen vervangen’

Als het aan Apple ligt schuiven straks veel mensen hun laptop of pc aan de kant om een iPad Pro te gaan gebruiken. Daarover sprak Tim Cook in een interview met The Telegraph.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro laptop

De iPad Pro is de nieuwste tablet van Apple en morgen komt hij beschikbaar. De 12,9-inch iPad lijkt aanvankelijk gericht op de zakelijke markt, al denkt Apple dat veel thuisgebruikers voortaan voor een iPad Pro gaan kiezen als vervanger voor een laptop of pc.

Tim Cook heeft twee interviews gegeven over de iPad Pro. In The Telegraph spreekt hij over de rol die de tablet kan gaan spelen in veel huishoudens. “Kijk naar de pc, wie koopt er nog een pc?”, vraagt Cook zich af. “Waarom zou je dat doen? Voor veel mensen is de iPad Pro een vervanging voor de pc en een notebook. Ze zullen hem gaan gebruiken en concluderen dat ze niet langer iets anders nodig hebben naast een telefoon en een iPad Pro.”

ipad pro verkrijgbaarheid

Pencil en geluid

Ook noemt Cook de iPad Pro aantrekkelijk voor kunstenaars en creatievelingen. Daarvoor verwijst hij in een interview met The Independent naar de Apple Pencil, waarvan hij nadrukkelijk zegt dat het geen stylus is. “Het is niet echt een stylus, maar een potlood. Een traditionele stylus is dik en heeft een slechte reactietijd, waardoor je steeds voor ligt op de lijn die je tekent. Met zoiets kun je niet schetsen, je wil iets dat de look en feel van een potlood nabootst. Met de Pencil proberen we je vinger niet te vervangen, maar we complementeren het.”

Apple topman Eddy Cue is daarnaast erg te spreken over het geluid van de iPad Pro. “Hij heeft vier speakers waarmee het veel beter klinkt. Ik realiseerde me niet hoeveel verschil stereogeluid zou maken in een apparaat zoals dit.”

Het is toch maar de vraag of veel gebruikers het gemak van hun laptop of pc zomaar inwisselen voor een iPad Pro. Niet alleen is de tablet behoorlijk prijzig, maar als je echt werk wil verrichten ga je een muis of een besturingssysteem zoals OS X wellicht missen en loop je tegen beperkingen aan. Aan de andere kant kan het een oplossing zijn voor mensen die alleen de tekstverwerker (in combinatie met het Smart Keyboard) en Safari gebruiken en, op momenten dat ze niet werken, hem echt als tablet op de bank kunnen pakken.

iPad Pro advertentie

Apple heeft inmiddels een reclamefilmpje uitgebracht voor de iPad Pro. Hij heet niet voor niets ‘A Great Big Universe’, want in het filmpje staat het grote formaat centraal.

https://www.youtube.com/watch?v=4AZR8a5XVSs

Lees meer over de iPad Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu