Dit zijn een paar van de kinderziektes van de iPad Pro

Rutger Otto
17 november 2015, 10:58
2 min leestijd
Dit zijn een paar van de kinderziektes van de iPad Pro

De iPad Pro is inmiddels te koop en de eerste mensen hebben al een exemplaar in huis. Maar een nieuw apparaat heeft altijd wel een paar foutjes.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro kinderziektes

Apple lanceerde met de iPad Pro zijn grootste tablet tot nu toe, met een schermformaat van 12,9 inch, tegenover de iPad Air van 7,9 inch. Op internet zijn inmiddels al een aantal kinderziektes opgedoken van het apparaat. Wij lichten alvast wat opvallende voorbeelden uit.

Eén van de fouten is dat sommige iPad Pro-modellen niet werken als ze aangesloten worden op de lader. Sommige gebruikers claimen dat de tablet vastloopt, waarna een harde reset via iTunes nodig is om hem weer te kunnen gebruiken. Een andere aanbeveling van Apple is om de power- en homeknop tien seconden tegelijk in te drukken.

Touch ID kleur

De iPad Pro is verkrijgbaar in de drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs. Dat zijn dezelfde kleuren waarin je ook een iPhone of een nieuwe MacBook kunt krijgen. Bij de iPad Pro is inmiddels een ‘zeer zeldzaam’ productiefoutje opgedoken. Een gebruiker heeft namelijk een iPad Pro ontvangen waarbij de ring van Touch ID een andere kleur heeft dan de achterkant van de tablet.

Normaal gesproken hoort de kleur van de ring te matchen met de kleur van het toestel. Zo heeft een zilverkleurige iPhone een zilveren ring. De versie in spacegrijs doet het met een zwarte ring. Maar dit gaat blijkbaar niet altijd goed. Eén gebruiker heeft een zilveren iPad Pro met een gouden Touch ID-ring.

Volgens Apple is zo’n foutje ‘extreem zeldzaam’. De gebruiker zou hem bij aanbieder AT&T, waar hij hem kocht, moeten omwisselen. Van de provider kreeg hij echter wel de tip dat zo’n iPad met productiefout enorm veel geld zou kunnen opleveren op eBay.

Bendgate

Op Reddit post iemand overigens ook een foto van wat een gebogen iPad Pro zou moeten zijn, met de woorden ‘de iPad Pro bendgate is hier’. Opvallend aan de foto is dat het toestel in de breedte is gebogen, waar de iPhone 6 Plus bijvoorbeeld in de lengte werd gebogen. Omdat hij zo groot en dun is, lijkt de iPad Pro vrij simpel te buigen. Toch zal dat niet gebeuren als je er normaal mee omgaat, dus voor dat ‘foutje’ hoef je de aankoop in elk geval niet te laten.

Lees meer over de iPad Pro

Bronnen: 9to5Mac, Apple
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen