Apple stopt uitrol iOS 9.3.2 voor iPad Pro

Erwin Vogelaar
20 mei 2016, 20:43
1 min leestijd
Apple stopt uitrol iOS 9.3.2 voor iPad Pro

Apple stopt met de uitrol van de nieuwe versie van iOS voor de iPad Pro. iOS 9.3.2 zorgt namelijk met ‘Error 56’ voor vastlopende tablets.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro iOS-update

Eerder deze week lieten we al weten dat iOS 9.3.2 de iPad Pro van verschillende gebruikers volledig laat vastlopen. Slachtoffers krijgen een ‘Error 56’-melding, waarbij aangeraden wordt om de iPad via usb aan iTunes te koppelen. Deze koppeling heeft echter geen enkel effect, waardoor er geen manier meer is om de iPads op te laten starten. Apple heeft het probleem inmiddels ook door en daarom de uitrol van de iOS 9.3.2-update volledig stopgezet voor dit apparaat.

iPad pro ios-update

Volgens Apple gaat het maar om een klein aantal gevallen waarbij de iOS-update zorgt voor vastlopende iPads. Mocht je zelf een iPad hebben die nu niets meer doet, dan kun je het beste even contact opnemen met Apple Support. Ongetwijfeld komt Apple later met een nieuwe update voor de iPad Pro, zodat je iOS 9.3.2 alsnog kunt downloaden. Het zou de zoveelste update zijn sinds de lancering van iOS 9.3, die geplaagd wordt door problemen. Eerder had bijvoorbeeld specifiek de iPad 2 problemen met de update.

Met iOS 9.3.2 lost Apple voornamelijk wat bugs op in het besturingssysteem en wordt de beveiliging verbeterd. Een probleem met de audiokwaliteit van bluetooth-accessoires in combinatie met de iPhone SE is opgelost, net als problemen met het woordenboek en de stemmen voor VoiceOver. Je kunt sinds de update ook Night Shift en de Energiebesparingsmodus tegelijk gebruiken.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen