‘Apple werkt aan iPad Pro met nieuw soort antenne voor 2020’

Wouter Nijsen
26 april 2019, 9:18
2 min leestijd
‘Apple werkt aan iPad Pro met nieuw soort antenne voor 2020’

Volgens een doorgaans betrouwbare bron werkt Apple aan nieuwe iPad Pro’s, die moeten beschikken over een verbeterde antennetechniek. Een jaar later, in 2021, moet er 5G-ondersteuning volgen.

iPad Pro in 2020 krijgt beter antennetechniek

De bekende analist Ming-Chi Kuo laat via UDN weten dat Apple werkt aan een nieuwe iPad Pro die in 2020 moet verschijnen. De tablet zou weinig verbeteringen aan de buitenkant doorvoeren, maar intern wel.

Eén daarvan is de toevoeging van een zogeheten ‘LCP Soft Board’, een techniek die de draadloze connectiviteit van de iPad Pro aanpast en verbetert. Zo’n LCP Soft Board zou ervoor zorgen dat de antenne op het moederbord aangesloten wordt, waardoor er minder signaalverlies optreedt en de netwerkkwaliteit wordt verbeterd.

De 2020 iPad Pro zou opnieuw in varianten van 11 en 12,9 inch verschijnen, net als de iPad Pro 2018. Het design krijgt volgens Kuo waarschijnlijk geen upgrade, al is dit niet onlogisch. Vorig jaar introduceerde Apple een compleet nieuw design voor de tablet en waarschijnlijk houdt het bedrijf daar voorlopig aan vast. Het uiterlijk van ‘oudere’ iPads is immers ook al jaren hetzelfde.

5G

Dat de LCP Soft Board aan de 2020 iPad Pro wordt toegevoegd, zou ook te maken hebben met de toekomstige ondersteuning voor 5G. Apple zou zich met de nieuwe antennetechniek alvast voor willen bereiden op het gebruiken van 5G-modems in de iPad Pro. Volgens Kuo komt het bedrijf van Tim Cook in 2021 daadwerkelijk met de eerste tablets met 5G-ondersteuning.

Helaas is er verder weinig bekend over de iPad Pro van volgend jaar. Waarschijnlijk wordt er dit jaar geen nieuwe Pro uitgebracht, wat ook te maken kan hebben met het feit dat er nu een flinke line-up van iPads zijn die je in 2019 kunt kopen. Verder kijken we vooral uit naar de verbeteringen van iOS 13 voor de iPad, want volgens geruchten wordt deze update de volgende grote stap voor de tablet.

Met onze iPhoned-app of de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwe iPad en alle andere Apple-geruchten.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: UDN
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's