‘Apple onthult iPad Pro met Face ID tijdens WWDC in juni’

Lars Paijmans
8 maart 2018, 9:01
2 min leestijd

Terwijl we deze maand nog een nieuwe budget-iPad mogen verwachten, verschijnt de iPad waar veel mensen op wachten pas in het tweede kwartaal van dit jaar.

‘iPad Pro Face ID verschijnt in juni’

Al een paar maanden is het duidelijk dat Apple achter gesloten deuren hard werkt aan een nieuwe iPad Pro. Na de 10,5 inch-Pro die vorig jaar verscheen, verkleint Apple de schermranden nog meer en verdwijnt ook de cirkelvormige homeknop onder het scherm.

De iPad Pro volgt hiermee het voorbeeld van de iPhone X, en zal naar verwachting ook een soortgelijke bediening krijgen, door over het scherm te vegen in plaats van op een knop te drukken. Het is nog niet duidelijk of deze iPad een notch krijgt om de Face ID-sensor in te verwerken, of dat de benodigde sensoren in de schermranden worden verwerkt.

iPad pro face id

Volgens analisten van Rosenblatt Securities zal Apple tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote de tablet onthullen. Afgaand op een eerder gerucht zal dit waarschijnlijk op 4, 5 of 6 juni zijn. Het is dan ook precies een jaar geleden sinds de vorige iPad Pro werd onthuld.

Hoewel deze nieuwe iPad met Face ID en geen homeknop veel op de iPhone X lijkt, krijgt het apparaat nog wel een lcd- in plaats van een oled-scherm. Dit zou te maken hebben met de beperkte voorraad en hoge kosten.

Een goedkoper alternatief

Deze iPad Pro zal net als zijn voorgangers waarschijnlijk weer voor een flink bedrag over de toonbank gaan. Gelukkig lijkt het bedrijf uit Cupertino zich dit jaar ook op een goedkoper segment te richten. Gisteren bleek dat er voor het einde van het jaar niet alleen een goedkopere iPad op de markt komt, maar Apple ook werkt aan een lager geprijsde iPhone, HomePod en MacBook. Hier lees je alles over in het onderstaande bericht.

Lees ook: ’Apple focust op lagere prijs met nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook’

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen