Apple: ‘Het is normaal dat sommige iPad Pro’s verbuigen, geen defect’

20 december 2018, 8:33
2 min leestijd
Apple: ‘Het is normaal dat sommige iPad Pro’s verbuigen, geen defect’

Heeft jouw nieuwe iPad Pro een licht gebogen behuizing? Dat kan kloppen. Apple bevestigt dat sommige tablets snel verbuigen, maar zegt dat dit geen defect is.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro buigen: Apple reageert

De ophef was groot toen vlak na de lancering bleek dat de behuizing van de iPad Pro (2018) makkelijk buigt. De dunste tablet die Apple ooit heeft gemaakt ziet er luxe uit, maar levert in op robuustheid. Meerdere iPad Pro-bezitters meldden dat het apparaat een beetje verboog tijdens het vervoeren in een rugzak. Bij sommigen was de tablet bij ontvangst zelfs al een beetje krom.

iPad-Pro-2018-buigen

Apple reageert op de ontstane commotie in een interview met The Verge en de conclusie is nogal opmerkelijk. Volgens het bedrijf uit Cupertino klopt het dat de behuizing van de iPad Pro in sommige gevallen verbuigt, maar dat het hier niet om een defect gaat. Integendeel, de lichte kromming is het gevolg van het ‘productieproces’.

Omdat het hier om een uiterlijk verschijnsel gaat, heeft het geen gevolgen voor de prestaties. Ook is er geen risico dat het chassis in de toekomst meer verbuigt. Het probleem komt wel meer voor bij het 4G-model, omdat hier een extra plastic sticker op de zijkant zit, waardoor de spanning toeneemt. Desalniettemin kunnen ook mensen met een wifi-variant een gebogen behuizing hebben.

→ Check ook onze iPad Pro (2018) review

Zo ruil je je iPad Pro om

Alhoewel de gebogen behuizing geen invloed heeft op de prestaties van je iPad Pro, staat het je vrij om de tablet om te ruilen. Apple geeft aan dat winkelmedewerkers op de hoogte zijn van de situatie en zorgen voor een vervangend exemplaar. Het beste is om hiervoor een afspraak te maken bij een Apple Store. Het bedrijf zegt dat niet meer mensen dan normaal hun iPad hebben omgeruild.

Het probleem kwam aan het licht door een video van JerryRigEveryThing. De YouTuber liet zien dat de nieuwe iPad Pro makkelijk verbuigt: er is maar weinig kracht nodig om hem ‘op te vouwen’. Ook op diverse fora begonnen diverse mensen zich te melden. De vergelijking met bendgate, de situatie waarin de iPhone 6 Plus makkelijk boog in je broekzak, werd al snel gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Verge
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu