Dit zijn de 7 beste iPad Pro accessoires

Rutger Otto
24 november 2015, 20:30
4 min leestijd
Dit zijn de 7 beste iPad Pro accessoires

De iPad Pro is nog maar net op de markt, maar toch zijn er al wat accessoires te koop. Dit zijn volgens ons de beste van dit moment.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro accessoires

De 12,9-inch iPad van Apple is nu te verkrijgen in Nederland. Maar met alleen een iPad Pro heb je waarschijnlijk niet de hele ervaring die het apparaat te bieden heeft. Omdat het apparaat zich richt op creatieve en zakelijke gebruikers, heb je wellicht nog een toetsenbord, case of stylus nodig. We lichten hieronder 7 van de beste iPad Pro accessoires van dit moment uit.

1. Smart Keyboard

Dit is het officiële toetsenbord voor de iPad Pro van Apple. Hiermee kun je de iPad wegzetten als een laptop en kun je direct aan het werk. Aan de achterkant biedt de cover steun. Ben je klaar met werken, dan kun je die gebruiken om het scherm te bedekken. Fijn is dat het Smart Keyboard met 4mm extreem dun is. Dankzij Apples Smart Connector technologie kun je het toetsenbord zo aan de iPad klikken, waarmee hij aan de nodige stroom komt. Er komt geen draad of Bluetooth aan te pas.

Het nadeel is wel dat het Smart Keyboard nog niet in Nederland verkrijgbaar is. In Amerika kost hij 170 dollar.

ipad pro verkrijgbaarheid

2. Logitech CREATE Keyboard

Een goed alternatief voor Apples Smart Keyboard is de Logi Create van Logitech. Dit toetsenbord met hoes is al wel beschikbaar in Nederlandse Apple Stores, met een levertijd van 2 tot 3 weken. Hij kost 150 euro. Met als de Smart Keyboard werkt hij via de Smart Connector van de iPad Pro, dus je hoeft je om batterijen nooit druk te maken. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker kunt werken. De Logitech Create is nu te pre-orderen bij Coolblue.

logitech ipad pro

3. Zagg Slim Book

Zagg maakte al eerder cases en toetsenborden voor iPads en dat doet het bedrijf weer met de Slim Book voor iPad Pro. Ook dit toetsenbord heeft achtergrondverlichting. De onderdelen, toetsenbord en hoes, zijn los te halen van elkaar voor het gebruikersgemak. In tegenstelling tot de oplossingen van Apple en Logitech werkt het Slim Book echter wel met batterijen en Bluetooth, al belooft de maker dat je twee jaar op een lading kan doen. Hij komt in december uit, voor 140 dollar.

Een goedkopere oplossing van Zagg is de Messenger Universal, zonder verlichte toetsen, voor 70 dollar.

ipad pro zagg

4. Apple Pencil

Voor mensen die graag digitale kunst maken of op een andere manier willen krabbelen, heeft Apple de Apple Pencil in het leven geroepen. Het bedrijf hamert erop dat het géén stylus is, maar een vervanger voor het potlood. Op de iPad Pro reageert hij in elk geval razendsnel, niet alleen wat je tegent, ook hoe je het puntje op het scherm houdt. Druk je hard, krijg je bijvoorbeeld een dikkere lijn dan wanneer je zacht drukt. De Apple Pencil kost 109 euro, maar heeft momenteel een flinke levertijd via Apple van 4 tot 5 weken. Bij Coolblue kan je op de hoogte gehouden worden van de levertijden. De Apple Pencil zou binnenkort leverbaar zijn.

ipad pro apple pencil

5. Moxiware Apple Pencil Charging Dock

Een Apple Pencil moet af en toe wel opgeladen worden. Dat kan door hem in de Lightning-poort aan de onderzijde van de iPad Pro te steken of (met een kleine omweg) via een kabeltje. Moxiware heeft echter een fraaiere oplossing: een oplaaddock. Er zijn twee vormen (pilon en cilinder) waar de Pencil ingezet kan worden. Beschikbaar in aluminium en hout voor 30 dollar.

apple pencil houder

6. Paper pencil

Vind je de Apple Pencil maar niets, dan is er een alternatief: de Pencil van FiftyThree, de makers van teken- en schilder-app Paper. Deze stylus oogt en voelt als een potlood, dankzij de houten afwerking. Je kunt hem gebruiken om op verschillende manieren te tekenen of te schrijven, eigenlijk niet anders dan de Apple Pencil. Hij gaat een maand mee op een volle lading en werkt via Bluetooth. Onder meer verkrijgbaar via de Apple Store voor 60 euro.

pencil paper

7. DODOcase

Als laatste oogt ook de DODOcase voor iPad Pro erg netjes, als een soort werkmap met elastiek die de flappen blij elkaar bindt. Je kunt hem naast case ook gebruiken om de iPad weg te zetten. Slim is het elastiekje aan de zijkant waar gebruikers hun Apple Pencil in kunnen bewaren. De DODOcase kost 80 dollar.

dodocase ipad pro

Lees meer over de iPad Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu