De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘iOS 9 bevat aanwijzingen voor iPad Pro stylus’

Rutger Otto
12 juni 2015, 9:01
1 min leestijd
‘iOS 9 bevat aanwijzingen voor iPad Pro stylus’

In iOS 9 zijn ook onder de motorkap een hoop vernieuwingen doorgevoerd. Eén daarvan is ‘predictive touch’. Lees in dit artikel wat dat is en waarom het kan wijzen op een stylus bij de iPad Pro.

Lees verder na de advertentie.

Predictive touch

Deze week is predictive touch geïntroduceerd tijdens de Worldwide Developers Conference, het Apple-evenement waar onder meer iOS 9 en watchOS 2 werden gepresenteerd. In één van de workshops, die je online kunt bekijken, spreekt iOS ontwikkelaarsmanager Jason Beaver over Cocoa Touch. Hij legt uit dat in iOS 9 niet alleen probeert om de responstijd sneller te maken, maar dat het ook bochten, kracht en snelheid gebruikt om te voorspellen waar een aanraakbeweging heengaat.

Wat kun je daarmee? Cult of Mac schrijft dat zo’n voorspellende touch-functie voornamelijk een essentiële functie is voor stylusgebruik, omdat het tekenen sneller en accurater maakt. Daarmee laaien de geruchten van een stylus én een iPad Pro weer op.

ipad pro aanwijzingen

iPad Pro aanwijzingen

Over de iPad Pro wordt al een tijd gesproken, maar de tablet is door Apple nog niet aangekondigd. De iPad Pro moet een scherm krijgen van 12,9-inch en zou ondersteuning krijgen voor een Bluetooth-stylus die eveneens door Apple wordt gemaakt.

Als Apple een nieuwe iPad aankondigt, is het logisch dat het bedrijf dat pas in de herfst doet. Vorig jaar kondigde Apple de iPads in oktober aan, een maand nadat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden gepresenteerd.

Voor de nieuwe iPads worden een hoop nieuwe functies en veranderingen verwacht. Zo zou er het drukgevoelige Force Touch in het scherm zitten, zit er waarschijnlijk een usb-c-aansluiting op die we kennen van de nieuwe MacBook en wellicht krijgt de iPad ondersteuning voor NFC.

Lees meer over de iPad Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu