Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

iPad Pro 9.7 heeft minder werkgeheugen dan 12,9 inch-model

Wouter Nijsen
23 maart 2016, 10:47
2 min leestijd
iPad Pro 9.7 heeft minder werkgeheugen dan 12,9 inch-model

De nieuwe iPad Pro 9.7 beschikt over 2GB aan werkgeheugen, de helft minder dan zijn grotere broer. Ook is de tablet standaard voorzien van een geïntegreerde Apple SIM.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 9.7 werkgeheugen

Apple liet tijdens de presentatie weten dat de iPad Pro 9.7 van de A9X-chip is voorzien, maar de hoeveelheid werkgeheugen werd niet genoemd. Het apparaat beschikt over 2GB RAM, zo blijkt uit tests die Matthew Panzarino van TechCrunch uitvoerde. Daarmee heeft de nieuwe tablet de helft minder werkgeheugen dan de iPad Pro 12.9. Het verschil is vooral merkbaar wanneer je gaat multitasken met meerdere vensters binnen Safari. Bij normaal gebruik, zoals het bekijken van filmpjes of maken van foto’s, is 2GB meer dan voldoende. De iPad Air 2, nu de goedkoopste tablet van Apple, heeft dezelfde hoeveelheid RAM.

ipad pro apple-event

De iPad Pro 9.7 is tevens voorzien van een geïntegreerde Apple SIM. Apple SIM is een simkaart die Amerikanen en Britten bij de aankoop van een nieuwe iPad krijgen. Een geïntegreerde Apple SIM maakt een simkaartslot overbodig en geeft gebruikers de optie om voor een bepaalde provider te kiezen.

Een verschil tussen de 9,7 inch-iPad Pro en de grotere variant waar je minder van zult merken, is dat de A9X iets lager is geklokt. De dualcore-processor draait op 2,16GHz, terwijl die bij het 12,9 inch-model op 2,25GHz loopt.

Meer over de nieuwe iPad Pro

Er zijn meer verschillen tussen de iPad Pro 9.7 en 12.9. Zo beschikt de kleinere tablet over een 12 megapixel-camera, met een hoger diafragma en ondersteuning voor Live Foto’s. De 12,9 inch-versie maakt foto’s met 8 megapixel en heeft minder cameramogelijkheden.

Daarnaast ondersteunt de kleinere variant het ‘Hey Siri’-stemcommando, waarmee gebruikers de stemassistent te allen tijde kunnen activeren. Verder laadt de iPad Pro 9.7 een stukje sneller op, kan het scherm oplichten voor selfies en komt hij met 256GB aan opslag beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen