Teardown onthult hoe Apple de iPad Pro verkleinde tot 9,7 inch
Lars Paymans

Uit een iPad Pro 9.7 teardown van iFixit blijkt dat Apple flink heeft moeten proppen om alle benodigde onderdelen in de iPad Pro 9.7 te stoppen. De kleinere iPad Pro is dan ook tot de nok toe gevuld.

Zodra Apple een nieuw product op de markt brengt, is het team van iFixit er als de kippen bij om het apparaat tot in het kleinste detail uit elkaar te halen. Dit levert vaak wat interessante inzichten op, en de iPad Pro 9.7 is hierop geen uitzondering.

ipad pro 9.7 teardown3

Zo blijkt dat de 9,7 inch-iPad Pro dezelfde 12 megapixel-camera gebruikt als de iPhone 6S Plus, wat de camerabult ook meteen verklaart. Omdat Apple zoveel onderdelen in de iPad Pro 9.7 heeft gestopt, levert dit volgens iFixit hier en daar wat gekke bekabeling op.

iPad Pro 9.7 teardown: erg lastig te repareren

Dat alles zo nauw verpakt zit is geen probleem voor de meeste gebruikers, maar wel een nadeel voor mensen die de iPad het liefst op eigen houtje repareren. iFixit geeft de 9,7 inch-iPad Pro dan ook een 2 uit 10 op het gebied van ‘Repairability’. Ter vergelijking: de grotere iPad Pro scoorde destijds een 3 uit 10. Dit is mede te wijten aan de lijm die gebruikt is om alles bij elkaar te houden.

Ook de Smart Connector is ‘onmogelijk te repareren’, al bevat deze weinig onderdelen die snel kapot zullen gaan. Voor het volledige overzicht van de teardown kun je terecht bij het artikel van iFixit.

De iPad Pro 9.7 ligt morgen in de Nederlandse winkels, maar je kunt nu al een iPad Pro 9.7 bestellen. Internationale media hebben hun oordeel er al over uitgesproken, en lijken over het algemeen erg positief te zijn over de nieuwe tablet van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.